1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

lighting electrical problem

Discussion in 'Lighting' started by sgros, Sep 12, 2010.

  1. Sep 12, 2010 at 7:37 PM
    #1
    sgros

    sgros [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43157
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    yuma
    Vehicle:
    98 tacoma 4x4 5 speed 2.7L, cb, lights, cover
    Hey I'm new to this forum so I'm saying what's up! I have a 98 tacoma 4x4 5 speed reg cab. My electrical problem is that when I first got my truck I tried to put 4 off road lights on the front bumper. Well once I got them all hooked up and working I noticed that when I turn them on my fuel gauge drops to empty and when I turn the lights off it comes back up to full again. I'm guessing that I just don't have enough power and the fuel gauge is the first thing that gives up guessing that I just don't have enough power and the fuel gauge is the first thing that gives up power so the system can power the engine. So I thought adding another battery would solve the problem. This weekend I got another battery , put them together and I still have the same problem. So I was wondering if anyone has had this problem and if anyone has some advice it would be greatly appricated. problem. This weekend I got another battery , put them together and I still have the same problem. So I was wondering if anyone has had this problem and if anyone has some advice it problem. So I was wondering if anyone has had this problem and if anyone has some advice it would be greatly appricated.

    P.s. I have the 2.7L
     
  2. Sep 12, 2010 at 7:39 PM
    #2
    rcbs204

    rcbs204 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23681
    Messages:
    3,756
    Gender:
    Male
    The lights are hooked directly to the battery through a relay right?
     
  3. Sep 12, 2010 at 7:41 PM
    #3
    sgros

    sgros [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43157
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    yuma
    Vehicle:
    98 tacoma 4x4 5 speed 2.7L, cb, lights, cover
    No just to the battery directly through the switch
     
  4. Sep 12, 2010 at 7:43 PM
    #4
    rcbs204

    rcbs204 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23681
    Messages:
    3,756
    Gender:
    Male
    You should wire the switch to a relay, then to the battery directly there should also be a fuseable link in there somewhere.
     
  5. Sep 12, 2010 at 7:43 PM
    #5
    sgros

    sgros [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43157
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    yuma
    Vehicle:
    98 tacoma 4x4 5 speed 2.7L, cb, lights, cover
    Sorry about the post I'm doing everything through my phone and it got all jacked up
     
  6. Sep 12, 2010 at 7:48 PM
    #6
    sgros

    sgros [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43157
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    yuma
    Vehicle:
    98 tacoma 4x4 5 speed 2.7L, cb, lights, cover
    So it should go from the lights to the switch to a replay to a fuse to the battery right? Also what kind of replay? What size? What size fuse?
     
To Top