1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Loss of power?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by twistit, Aug 22, 2009.

  1. Aug 22, 2009 at 8:11 PM
    #1
    twistit

    twistit [OP] Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17879
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    3.6 v6 4x4 Hilux
    Ok some of you may know i got stuck in water week ago, up to the doors with probly half the engine submerged, ended up bending an exhaust flange so it was leaking.

    Exhausts fixed and now ive noticed a loss in power since the water incident. It feels alot less peaky and smoother in power delivery.

    Im thinking the flange gaskets are blocking exhaust flow a bit, hence the smoother, less peaky power.. the car did have less power after the water, though it was hard to tell as the exhaust pretty loud.


    Anyway is there anything else that could have gotten wet that would cause this?
     
  2. Aug 23, 2009 at 2:35 AM
    #2
    twistit

    twistit [OP] Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17879
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    3.6 v6 4x4 Hilux
    oh right its a 04 3.4l V6....
     
To Top