1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Low tire pressure sensor

Discussion in 'Wheels & Tires' started by tanktodd, Sep 6, 2009.

  1. Sep 6, 2009 at 4:02 PM
    #1
    tanktodd

    tanktodd [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Member:
    #10823
    Messages:
    599
    Gender:
    Male
    First Name:
    Todd
    back on the right side of the bay, Ala
    Vehicle:
    08 Prerunner w/TRD Sport Pkg
    Limo tint in back w/ 20% on doors. Removed all badges. Stereo headunit, all new door speakers, 2 amps, and 10' sub...so far Black bullbar MotoMetals and 285/70/17 Duratracs. 3" OME springs in front and aal in back with tsb springs Black UWS tool box 5100's all around Plasti-dipped evo front end Fog light anytime mod OEM steps (for sale) HID fogs 55w 3000k HID heads 35 w 6000k "Cool white" dome & map lights
    I am up in Canada and went to do a little trail riding yesterday and the low pressure indicator came on. I checked all the tires and the pressure is fine. I looked in the book and reset the sensor and it still wont go off. Anybody have any ideas on what the problem might be.
     
  2. Sep 6, 2009 at 4:04 PM
    #2
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,816
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Check your spare tire also
     
  3. Sep 6, 2009 at 4:09 PM
    #3
    tanktodd

    tanktodd [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Member:
    #10823
    Messages:
    599
    Gender:
    Male
    First Name:
    Todd
    back on the right side of the bay, Ala
    Vehicle:
    08 Prerunner w/TRD Sport Pkg
    Limo tint in back w/ 20% on doors. Removed all badges. Stereo headunit, all new door speakers, 2 amps, and 10' sub...so far Black bullbar MotoMetals and 285/70/17 Duratracs. 3" OME springs in front and aal in back with tsb springs Black UWS tool box 5100's all around Plasti-dipped evo front end Fog light anytime mod OEM steps (for sale) HID fogs 55w 3000k HID heads 35 w 6000k "Cool white" dome & map lights
    It was fine also...would the colder weather have any influence on anything?
     
  4. Sep 6, 2009 at 4:14 PM
    #4
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,816
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    It could but I don't think it would be that substantial.
     
  5. Sep 9, 2009 at 2:28 PM
    #5
    Jeff

    Jeff Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Member:
    #59
    Messages:
    659
    Hopkinton,MA
    Vehicle:
    Nice 6spd,V6, very solid truck
    None currently, but I would like a better sounding exhaust and perhaps a cold air pack and some color coded step bars
    Mine did the same thing , I went nuts trying to find out why that would not shut off, I eventually dropped the spare tire down and let the air out to about 10lbs and then filled it.
    It will also give you a change to spray some lube all around up there so it doesn't freeze or rust up.
    Jeff, V6, SR5 , 6spd, 06.
     
To Top