1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Maint Req & Low tire lights

Discussion in 'Technical Chat' started by EGtaco, Dec 5, 2008.

  1. Dec 5, 2008 at 10:44 AM
    #1
    EGtaco

    EGtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Member:
    #9993
    Messages:
    154
    Vehicle:
    2009 Tacoma
    I read the other Maint Req and have a question too. I just got a 09 taco and near 5000 miles (4800'ish) and when I start the car the maint req light flashes but does not stay on. My guess is that I am nearing 5000 miles and it wants an oil change...is that correct? I changed my oil at 3000 so if it is a "change your oil" light I should be good to go but if it is something else....any ideas?

    Also, my low tire pressure light keeps coming on. My tires are set at 31 psi but someone told me that it could be the tire pressure in the spare tire under the truck....any truth to that?????
     
  2. Dec 5, 2008 at 11:04 AM
    #2
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    most of the time it is the spare tire. You will need to lower it to access the valve. You should raise it back up with the valve down to make it easier to fill in the future.
     
  3. Dec 5, 2008 at 11:07 AM
    #3
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    +1 there is no sensor on the spare tire after 2008
     
  4. Dec 5, 2008 at 11:34 AM
    #4
    EGtaco

    EGtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Member:
    #9993
    Messages:
    154
    Vehicle:
    2009 Tacoma
    I am around Sacramento and the door sayd 29 psi but since it started getting cold I went up to 31 psi because of the sensors and the colder weather. That worked for a little while but it started coming on again yesterday so I figured it might be the spare. I will test it and see what happens.
     
  5. Dec 5, 2008 at 11:43 AM
    #5
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    what's your source? I have to doubt this until I hear the rational behind it. Keeping your spare aired up is important and rarely gets done. I'd hate to be out somewhere with a flat tire and then I find my spare is also flat.
     
  6. Dec 5, 2008 at 3:56 PM
    #6
    09silvertaco

    09silvertaco Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Member:
    #8586
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Massachusetts
    Vehicle:
    2010 AC TRD Sport V6 6SPD
    09 def does not have the TPMS in the spare. since i changed my tires up, i have been running wo/the spare on the truck...i know stupid. once i change my wheels im going to get a compatible spare setup. nonetheless, no light wo/the spare.
     
To Top