1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Misfire (i believe) when I acc.

Discussion in 'Technical Chat' started by DTCVTC, Nov 30, 2010.

  1. DTCVTC

    DTCVTC [OP] Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36650
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    Ok Ive got a question for you.

    2005 v6 TRD 6 spd

    when I accelerate it seams to missfire above two grand. Heres the weird part no engine coads or check engine lights coming on. Already changed plugs.

    Ideas?
     
  2. 98tacoma27

    98tacoma27 :POOPCORN: Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    48,253
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5, 88 SR5 PU, 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Is that supposed to be two grand?
     
  3. DTCVTC

    DTCVTC [OP] Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36650
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    No ideas
     
  4. tarheelfan_08

    tarheelfan_08 Carolina Alliance

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Member:
    #4098
    Messages:
    2,942
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    North Carolina
    Vehicle:
    2010 White 4x4 Double Cab Tacoma Short Bed
    Chrome Grill, Chrome accessories(door handles and mirror covers), LEER Super White Cover, Mirrors with Turn Signals, Window Vent Visors, Step Rails, WeatherTech Digital Floor Mats, Mini Maglight Holder, Chrome Bull Bar
    I am not sure I am following you. Are you saying that when you press the gas sometimes the RPM's go up but the truck's speed does not. It only last for a few seconds then the truck goes?
     
  5. DTCVTC

    DTCVTC [OP] Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36650
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    I dont believe there is a rpm drop but the truck hesitates.

    oh and i am lost about 2-4 mpg
     
  6. jivewalker

    jivewalker me gusta pechos firmes

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Member:
    #42903
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jack MeHoff
    Chucktown
    Vehicle:
    2012 4RUNNER TE w/KDSS
    I would check to start:

    Air filter
    Fuel injectors
    Spark plug wires
    Fuel filter
    MAFS
    Bad gas
     
  7. RichB

    RichB Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Member:
    #47025
    Messages:
    39
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    MA
    Vehicle:
    07 Tacoma TRD Sport 4X4
    This happened in my car '01 Grand Am, it would hesitate off and on when climbing a grade. It clears up when I fill the tank with the Shell or Mobil 93 octane gas.
     
  8. tcoe99

    tcoe99 Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Member:
    #36824
    Messages:
    54
    Gender:
    Male
    sask
    Vehicle:
    08 tacoma
    leveling kit
    mine has a similar problem. its very irregular but at 3000rpm it drops to idle for a few seconds, then jumps right back to where it should be. ive had it in a couple shops and no one can figure it out. ? still trying to find a solution.
     
  9. DTCVTC

    DTCVTC [OP] Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36650
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    The RPM's do not drop and the air filter is new

    I have done plugs so next will be trying 93 oct if that doesnt work I am planning on a fuel filter.

    The shop said there was nothing wrong with it
     
To Top