1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Motorcycle help

Discussion in 'General Automotive' started by montgomery_30824, Apr 3, 2014.

  1. Apr 3, 2014 at 7:05 PM
    #1
    montgomery_30824

    montgomery_30824 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Member:
    #8111
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lee
    Guyton, Ga
    Vehicle:
    '06 prerunner 4dr
    K & N airfilter, custom built 10" sub boxes, pioneer head, mag-lite mod, Blue LED dash lights, custom painted engine cover, mud flap removal mod, alarm/remote start installed,
    Just curious if anyone knows if my bike ('07 Honda CBR600RR) should continue to run when the negative terminal for the battery is disconnected, kind of like my truck does?
     
  2. Apr 3, 2014 at 7:11 PM
    #2
    jake72

    jake72 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2012
    Member:
    #82099
    Messages:
    730
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    N.E. PA
    Vehicle:
    2013 limited dcsb
    it should
     
  3. Apr 4, 2014 at 3:27 AM
    #3
    montgomery_30824

    montgomery_30824 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Member:
    #8111
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lee
    Guyton, Ga
    Vehicle:
    '06 prerunner 4dr
    K & N airfilter, custom built 10" sub boxes, pioneer head, mag-lite mod, Blue LED dash lights, custom painted engine cover, mud flap removal mod, alarm/remote start installed,
    thanks, when i remove the neg terminal the bike completely shuts down just as though i hit the kill switch or turned off the key. just wanting to know if i need a new stator or just a battery.
     
  4. Apr 4, 2014 at 3:56 AM
    #4
    Gearheadesw

    Gearheadesw Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Member:
    #76139
    Messages:
    1,770
    Gender:
    Male
    Davenport Fl
    Vehicle:
    2015 DC OR 4X4
    some
    Sounds like it's running on the battery and dies when disconnected. Maybe time to testvthe stator. Hondas are notorious for weak stators. Replaced mine on the VFR, my charging problem stopped.
    Does your 600 crap out on long rides?
     
  5. Apr 7, 2014 at 8:58 PM
    #5
    Toyanvil

    Toyanvil Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Member:
    #88807
    Messages:
    164
    Gender:
    Male
    Just check it with a volt gauge, check the battery volts, then start the bike and check the battery with the bike running, if it is more, the charging system is working and the battery is bad, if the volts stay the same the charging system is bad.
     
To Top