Need help with 02 runner

Discussion in '4Runners' started by IdahoMike, Mar 14, 2018.

  1. Mar 14, 2018 at 4:25 PM
    #1
    IdahoMike

    IdahoMike [OP] Member

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Member:
    #163835
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Kuna
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5
    My son has an 02 4runner. He is trying to pass emissions and needed to replace the O2 sensors. After replacing the O2's he drove the runner around for a day and attempted to take the emissions test. Test came back, 2 of the 3 systems were ready, but the 3rd was registering "not ready". So he drove a while longer and has tried to retest, and now all 3 systems are registering "not ready".

    There are no codes being thrown, but since the system is saying "not ready" he cannot pass.

    Has anyone else seen this? Not sure where to go with this to resolve it. He has put over 280 miles since changing the O2 sensors and still had the "not ready" on the computer.
     
  2. Mar 15, 2018 at 9:00 AM
    #2
    Wishbone Runner

    Wishbone Runner Because 4R

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Member:
    #86546
    Messages:
    5,713
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    CO
    Vehicle:
    04 SR5 4Runner
    King/Dirt King
    Try disconnecting the negative battery terminal for 15 minutes,
     
  3. Mar 15, 2018 at 9:12 AM
    #3
    Pickeledpigsfeet

    Pickeledpigsfeet Well-Known Member

    Joined:
    Sep 19, 2013
    Member:
    #112813
    Messages:
    939
    Gender:
    Male
    Foothills, CA

Products Discussed in

To Top