1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Need router help!!ASAP

Discussion in 'Technology' started by schiz94, Jan 16, 2010.

  1. Jan 16, 2010 at 2:16 PM
    #1
    schiz94

    schiz94 [OP] Thread Jacker

    Joined:
    May 26, 2009
    Member:
    #17674
    Messages:
    4,234
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Bellingham,WA
    Vehicle:
    08 Tacoma Reg Cab
    Morimoto Projector Retrofit, alpine cda-105,Wheelskins leather wheel cover, wet okoles,5% tint on back and 24% on front two windows,Debadged tailgate,custom sockmonkey centercap decals, xr rims pced gloss black.
    I have an xbox 360 thats hooked to live via my imac, i plug my xbox into my imac via ethernet and click internet sharing to the ethernet port on my imac. so i have a modem across the house hooked up to an apple wireless airport extreme base station. Everything works but NAT settings for live are moderate. which is bad because i need it to be open. I can hardly ever play with my friends because it will never let me join their games. please help me.
     
  2. Jan 16, 2010 at 2:39 PM
    #2
    schiz94

    schiz94 [OP] Thread Jacker

    Joined:
    May 26, 2009
    Member:
    #17674
    Messages:
    4,234
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Bellingham,WA
    Vehicle:
    08 Tacoma Reg Cab
    Morimoto Projector Retrofit, alpine cda-105,Wheelskins leather wheel cover, wet okoles,5% tint on back and 24% on front two windows,Debadged tailgate,custom sockmonkey centercap decals, xr rims pced gloss black.
    come on guys.. bump this is serious
     
  3. Jan 16, 2010 at 2:46 PM
    #3
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    11,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    just to clarify, you have the xbox360 -> imac (via internet sharing) and the imac -> airport extreme wifi router, right?
     
  4. Jan 16, 2010 at 2:52 PM
    #4
    schiz94

    schiz94 [OP] Thread Jacker

    Joined:
    May 26, 2009
    Member:
    #17674
    Messages:
    4,234
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Bellingham,WA
    Vehicle:
    08 Tacoma Reg Cab
    Morimoto Projector Retrofit, alpine cda-105,Wheelskins leather wheel cover, wet okoles,5% tint on back and 24% on front two windows,Debadged tailgate,custom sockmonkey centercap decals, xr rims pced gloss black.
    correct
     
  5. Jan 16, 2010 at 2:53 PM
    #5
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    11,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    as a test, if you hook up the 360 directly to the airport, is xbl fine?
     
  6. Jan 16, 2010 at 11:14 PM
    #6
    schiz94

    schiz94 [OP] Thread Jacker

    Joined:
    May 26, 2009
    Member:
    #17674
    Messages:
    4,234
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Bellingham,WA
    Vehicle:
    08 Tacoma Reg Cab
    Morimoto Projector Retrofit, alpine cda-105,Wheelskins leather wheel cover, wet okoles,5% tint on back and 24% on front two windows,Debadged tailgate,custom sockmonkey centercap decals, xr rims pced gloss black.
    its not that live doesnt work. its just laggy and strict about who i can join games with. i want my NAT settings open. but.. i scheduled a complimentary support call with apple, and hopefully they can help me through opening up the ports on my router.
     
  7. Jan 16, 2010 at 11:16 PM
    #7
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    buy a long ass ethernet cable and run it straight to the router.
     
  8. Jan 17, 2010 at 6:27 PM
    #8
    schiz94

    schiz94 [OP] Thread Jacker

    Joined:
    May 26, 2009
    Member:
    #17674
    Messages:
    4,234
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Bellingham,WA
    Vehicle:
    08 Tacoma Reg Cab
    Morimoto Projector Retrofit, alpine cda-105,Wheelskins leather wheel cover, wet okoles,5% tint on back and 24% on front two windows,Debadged tailgate,custom sockmonkey centercap decals, xr rims pced gloss black.
    haha trust me dude. i thought about it, and its not even worth it. im sticking with my moderate NAT settings.
     
  9. Jan 17, 2010 at 7:32 PM
    #9
    madisonsfinest

    madisonsfinest Addicted to my DSLR

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Member:
    #26948
    Messages:
    480
    Gender:
    Male
    Madison, WI
    Vehicle:
    2010 DC OffRoad 4x4 Debaged
    Factory Roof Rack Avid Offroad Light Bar 16" XD Hoss Truxedo LoPro QT Window Tint Autobot Emblem w/Autobot Shifter Color Matched Grille
    i have my 360 hooked up to my airport extreme base station. Its connected with the wireless adapter on my 360. I didn't have to mess with any settings and it doesn't have any problems. Could it be something else?
     
  10. Jan 18, 2010 at 2:56 PM
    #10
    Chickenmunga

    Chickenmunga Nuggety

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Member:
    #5877
    Messages:
    6,957
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Hillsboro, Oregon
    Vehicle:
    08 TRD Offroad DC 4x4 (read the build)
    I don't know macs, but if I had to venture a guess, I'd say there's either a firewall issue on the imac or port resolution issue. If there's no firewall, you could try playing with port forwarding or something of that nature, but in any case, it's a less than ideal setup that's going to introduce some lag time in your connection. If you can't run cable, it's time to break down and buy the wireless adapter.


    Why can't you move the router close to the xbox, then buy a wireless adapter for the imac? This would be the cheapest setup and produce the best result.
     
To Top