1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Need tech help: Dell Wireless WLAN contoller has stopped working

Discussion in 'Technology' started by solus, Nov 30, 2009.

  1. Nov 30, 2009 at 8:00 AM
    #1
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    So I got this error the other day... I reverted to a previous version of Vista and it still happens. I had a pretty nasty virus but that seems to be gone after the revert (it redirected my web searches). The Virus destroyed my McAfee Antivirus software, I had to reinstall that too. However, it seems to have affected my Wireless network controller. Also, my device monitor for my printer is gone now too.

    Steps taken:
    1. Update driver - no effect
    2. Uninstalled card in device manager, rebooted - no effect (no wireless internet access)

    Prior to the uninstall I could access the internet but with this error msg. Dell Wireless WLAN network controller has stopped working.

    Still get the error only difference is now I can't access the internet.

    Can anyone help with this?

    Also, I was planning on going to Windows 7 this week, should I just install that and would that fix the problem?

    Comp Spec:
    Dell M1530 XPS laptop
    2.4 GHZ intel dual core T6400
    Vista Home edition service pack 2
     
  2. Nov 30, 2009 at 8:17 AM
    #2
    McJosh

    McJosh avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,430
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Well if you're gonna upgrade to 7, wait until then. Does the computer detect the controller? If it does and the issue is just trying to access the Internet, try right clicking on the signal tower in the task manager and click on repair connection. This has always fixed my problem. Good luck
     
  3. Nov 30, 2009 at 8:20 AM
    #3
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    11,262
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    x2 on that

    but if you're determined to fix it asap, have you checked any of the discussions from the google search?
     
  4. Nov 30, 2009 at 8:20 AM
    #4
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    well it does in device manager, but as soon as I log on I get a pop-up error msg that states the WLAN controller has stopped
     
  5. Nov 30, 2009 at 8:23 AM
    #5
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    Yeah I tried, it stated to reinstall the driver... which did not work.
     
  6. Nov 30, 2009 at 8:32 AM
    #6
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    good to know, 3 year McAfee subscription came with my comp purchase. Plus I get it or norton for free from USN
     
  7. Nov 30, 2009 at 8:35 AM
    #7
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    A full install will include new drivers for everything? and an upgrade won't?
     
  8. Nov 30, 2009 at 8:54 AM
    #8
    McJosh

    McJosh avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,430
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    I'd say do a clean install then and just start fresh.
     
  9. Nov 30, 2009 at 12:29 PM
    #9
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    other than installing windows 7 is there something else I can try?
     
  10. Nov 30, 2009 at 8:10 PM
    #10
    solus

    solus [OP] HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    Installed windows 7 and its all good...
     
  11. Nov 30, 2009 at 9:15 PM
    #11
    McJosh

    McJosh avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,430
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
To Top