1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

New member/new truck, some questions

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by wombosi, May 26, 2013.

  1. May 26, 2013 at 6:05 AM
    #1
    wombosi

    wombosi [OP] New Member

    Joined:
    May 26, 2013
    Member:
    #104910
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Western MA
    Vehicle:
    1998 Tacoma SR5 2.4 V4 2WD
    Hi All,
    Recently picked up a '98 Tacoma SR5, 2WD, 2.4liter V4 with 132,000 on her.
    I am in the Northeast but truck came from Florida and is ridiculously clean.

    [​IMG]

    A few days after buying it, the CEL came on, with the 420 code "catalytic system below threshold bank 1" or something like this.
    Have done a bit of reading and seems most likely either the cat or the upper 02 sensor. Going to try to run high-test gas in the next tank and see if it helps.
    What else should I do? No way can I spring for an OEM cat.


    I changed the manual trans fluid yesterday (PITA). Calls for 2.7 quarts.
    Is it true that fluid should be filled until it starts to overflow out the fill hole?
    I put almost all 3 quarts in (spilled a bit and couldn't get 100% out of each bottle given the angle) and didn't get any overflow. Am I OK with what I've put in?

    Thanks guys.
     
  2. May 26, 2013 at 6:51 AM
    #2
    97Blk_one

    97Blk_one Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Member:
    #5970
    Messages:
    732
    Gender:
    Male
    Memfrica
    Vehicle:
    not so low
    A whole lot,But not satify
    Welcome to TW ! I'm not ignoring your question,I just dunno n'ought to give you the answer...
     
To Top