1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

new member with tranny problem

Discussion in 'Technical Chat' started by bryan44, Dec 28, 2006.

  1. Dec 28, 2006 at 6:15 PM
    #1
    bryan44

    bryan44 [OP] New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Member:
    #596
    Messages:
    2
    I have an 07 Tacoma double cab with the 4.0 V6 4x2 auto trans. and 1000 miles. When slowing down from around 40mph the trans. feels likes its shuddering or vibrating at about 20mph. Anyone else having this kind of problem?? Otherwise having no problems. Thanks.
     
  2. Dec 28, 2006 at 6:57 PM
    #2
    tcboss

    tcboss Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Member:
    #527
    Messages:
    80
    Wilmington, NC
    Vehicle:
    Black Mamba
    3 in. Revtek Lift, 33 in. M/T Open Country's,
    nope no problems with mine
     
  3. Jan 14, 2007 at 7:50 AM
    #3
    00mini

    00mini New Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Member:
    #714
    Messages:
    3
    Got about 1000 miles on the truck and I feel the same shutter when coming to a stop.

    Thoughts; Rear break drums out of round, torque converter?

    Anyone else?
     
  4. Jan 14, 2007 at 8:18 AM
    #4
    00mini

    00mini New Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Member:
    #714
    Messages:
    3
    Digging deeper into the forums I see I am not the only one!
     
  5. Jan 25, 2007 at 4:50 PM
    #5
    SAM

    SAM Member

    Joined:
    Nov 11, 2006
    Member:
    #206
    Messages:
    22
    There have been a lot of complaints of driveshaft vibrations by late model Taco owners on various forums after adding a suspension lift to their rigs.

    It has also been reported that owners of some stock trucks have also complained of the same vibration or shudder you guys are experiencing and it seems to be a problem with the two-piece drivshafts in our trucks. To my knowledge there is no TSB issued yet to address this problem, but I would take your trucks back to your dealers and have them fix it under warranty as it is NOT normal...despite what the service department may tell you.
     
  6. Jan 29, 2007 at 12:25 PM
    #6
    flavalk

    flavalk 2-Broke 2-Care

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Member:
    #729
    Messages:
    148
    Orlando, Florida via Huntsville, Alabama
    Vehicle:
    '07 PreRunner SR5 Double Cab 2WD - Short Bed - Automatic- Silver Mica
    Not much. Toyota bed mat, Toyota step bars, tinted windows, Toyota seat covers, Toyota all-weather mats, quart of Wild Turkey in the glove box, KelTec PT3AT in the center console, backseat full of old speeding tickets
    Same problem here although it does not seem to do it all the time. Another problem that I have (occasionally) when the truck almost comes to a stop, it seems to lurch forward ever so slightly, just enough to notice.
     
  7. Jan 29, 2007 at 4:33 PM
    #7
    Ldytaco05

    Ldytaco05 it's all about me

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Member:
    #46
    Messages:
    1,157
    Gender:
    Female
    Orlando, Fl.
    Vehicle:
    2005 PreRunner,Enkei Wheels
    I had that problem come to find out from the maintenance dept. that it was an alignment issue. hope this helps
     
  8. Feb 3, 2007 at 2:36 PM
    #8
    sdupp

    sdupp SC Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Member:
    #767
    Messages:
    54
    Gender:
    Male
    SC
    Vehicle:
    White 07 PreRunner Double Cab SR5
    I've noticed the same problem when slowing down and the automatic transmission is down shifting. It's either third or second gear I feel the Vibration / Shuddering. I only have two hundred miles on my truck.. When I go in for it's first service I will mention the problem.



    07 Tacoma Double cab PreRunner 4.0 V6 4x2 Auto Trans
     
  9. Feb 16, 2007 at 1:06 PM
    #9
    gatortrades

    gatortrades Member

    Joined:
    Feb 8, 2007
    Member:
    #863
    Messages:
    12
    Vehicle:
    05 Doublecab, PreRunner, SR5, TRD Off-Road
    when I come to a complete stop, it's fine. But as soon as I begin to let up on my brakes, the transmission seems to kick a little. What's that all about? I think I'll take it in to the dealership since I bought an extra 100,000 mile bumper to bumper on it. Any thoughts on the problem though?
     
  10. Feb 16, 2007 at 5:12 PM
    #10
    Ldytaco05

    Ldytaco05 it's all about me

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Member:
    #46
    Messages:
    1,157
    Gender:
    Female
    Orlando, Fl.
    Vehicle:
    2005 PreRunner,Enkei Wheels
    Gator give us updates and what the mechanics tell you about this issue :)
     
  11. Apr 1, 2007 at 3:48 PM
    #11
    Scott_of_FtWorth

    Scott_of_FtWorth Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Member:
    #1191
    Messages:
    12
To Top