1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

newbe help not sure my locker is working

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Auto, Nov 2, 2009.

  1. Nov 2, 2009 at 4:48 PM
    #1
    Auto

    Auto [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Member:
    #25281
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Delaware
    Vehicle:
    01 TRD SR5
    None Yet Some Coming Soon
    I have just bought a 01 TRD 4X4 and i need some help figuring out if my diff lock is working when i drop my truck into low range and engage the diff lock the light on the dash for Diff Lock blinks and the abs light comes on is this normal.
     
  2. Nov 2, 2009 at 4:50 PM
    #2
    -TRDMAN-

    -TRDMAN- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Member:
    #514
    Messages:
    2,201
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    Clarion Pa
    Vehicle:
    F-150
    Sounds like the actuator is bad had the same problem on my 99 trd....
     
  3. Nov 2, 2009 at 4:59 PM
    #3
    Auto

    Auto [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Member:
    #25281
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Delaware
    Vehicle:
    01 TRD SR5
    None Yet Some Coming Soon
    How can i test it to find out if it is bad. If it is where can i buy a new one or can i find a rebuild kit for the one i have.
     
  4. Nov 2, 2009 at 5:01 PM
    #4
    ColtsTRD

    ColtsTRD .....

    Joined:
    May 13, 2009
    Member:
    #17177
    Messages:
    17,826
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    AZ
    Vehicle:
    2005 TRD DCSB
    Mine take a minute to lock up aswell...I think its the gears trying to get alligned. When you engage the locker try creeping forward slowly while turning your wheel slightly to the left and right
     
  5. Nov 2, 2009 at 5:10 PM
    #5
    Auto

    Auto [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Member:
    #25281
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Delaware
    Vehicle:
    01 TRD SR5
    None Yet Some Coming Soon
    I have tried that and it seems like the locker is engaging. when i disconnect out of 4wd lo and the locker i get 2 clicks with i do not engage the locker and only put it 4wd lo and disconnect it i only get 1 click. is it possible that it is working but the sensor is messed up some way.
     
  6. Nov 2, 2009 at 5:59 PM
    #6
    Auto

    Auto [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Member:
    #25281
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Delaware
    Vehicle:
    01 TRD SR5
    None Yet Some Coming Soon
    thanks guys
     
  7. Nov 4, 2009 at 10:50 AM
    #7
    matthew5olson

    matthew5olson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Member:
    #11782
    Messages:
    483
    Gender:
    Male
    First Name:
    matthew
    pittsburgh, PA
    Vehicle:
    04 ext cab 3.4L 5spd 4x4 sr5
    K&N cold air intake, doug thorley headers, rear sensor simulator, flowmaster 40 series, magnecor plug wires, Royal Purple synthetic gear lube, airaid throttle body spacer, Hyperground system, flex-a-lite elec fan.
    go to a gravel lot engage the e locker and spin some tire. Look at the skid marks. You'll know if it engaged or not. Consider doing the grey wire mod. I love it. It enable you to use the locker in 2 or 4 hi as well.
     
To Top