1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

no lowbeams!! SilverStar bulbs

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by wes, Apr 28, 2008.

  1. Apr 28, 2008 at 1:43 PM
    #1
    wes

    wes [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Member:
    #4014
    Messages:
    66
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    07 DC sport silver V6 auto
    URD CAI,URD Y-Pipe,,Wet-okle covers,Silverstar headlgt bulbs,Undercover bed cover,black nerf bars,Alpine 9883 Alpine speakers,Pioneer 10" sub,SIRIUS sat. Redline hood struts, white gauge led and shifter light "mod"
    fog lights work normal-high beams work normal---PROBLEM IS :no lowbeams at all. foglight indicator works normal and highbeam indicator works normal.

    Anyone have any suggestions as to what the problem may be?

    Thanks in advance
     
  2. Apr 28, 2008 at 3:24 PM
    #2
    45longcolt

    45longcolt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Member:
    #3663
    Messages:
    689
    DFW Area
    Vehicle:
    08, Double cab, 4WD, Off Road, Tow,
    I have heard the bulbs can be put in upside down real easily, perhaps this is what has happened?
     
  3. Apr 28, 2008 at 3:38 PM
    #3
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,744
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
    Did you just install them or have they been installed for some time now? Funnier things have happened, but they if you've had them on for awhile they may have burned out at the same time.
     
  4. Apr 29, 2008 at 4:23 PM
    #4
    wes

    wes [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Member:
    #4014
    Messages:
    66
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    07 DC sport silver V6 auto
    URD CAI,URD Y-Pipe,,Wet-okle covers,Silverstar headlgt bulbs,Undercover bed cover,black nerf bars,Alpine 9883 Alpine speakers,Pioneer 10" sub,SIRIUS sat. Redline hood struts, white gauge led and shifter light "mod"
    i pulled the bulbs and both were burned out on lowbeam.I run lights allday everyday and thats probably why they didn't last that long.I had no blown fuses when i checked b4 putting in new bulbs.I have stopped using lowbeams during day and the "auto off"position for my headlights.Maybe this will make em last longer we'll see.Thanks for the reply.
     
  5. Apr 30, 2008 at 2:28 AM
    #5
    glk21c

    glk21c Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Member:
    #6007
    Messages:
    151
    Gender:
    Male
    Silverstars, IMO, are great, however, if you use them everyday they will not last long. Only using them at night will only yield about a years worth of time on the calendar, more if your lucky.
     
  6. Apr 30, 2008 at 3:47 PM
    #6
    Max Well

    Max Well New Member

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Member:
    #5869
    Messages:
    2
    Vehicle:
    07 Tacoma
    Thats correct, they cost 3X more and last less than 1/2 as long.
     
To Top