1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

OBD code P0125

Discussion in '4 Cylinder' started by zigzagg321, Mar 25, 2009.

  1. Mar 25, 2009 at 4:25 PM
    #1
    zigzagg321

    zigzagg321 [OP] T100

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Member:
    #15115
    Messages:
    116
    Gender:
    Male
    Ohio
    Vehicle:
    96 T100 SR5
    sliding rear window
    check engine light was on when I bought the truck...

    168k miles... 96 2.7L...

    got a code P0125 for Insufficient coolant temp for closed loop fuel control... suggestions as to whats wrong? So far I've got, takes too long to warm up, low coolant (its not low), leaking or stuck T-stat (the engine heats up in a normal amount of time and doesnt overheat at all), or the coolant temp sensor...

    anyone had this issue before? Im going to buy a repair manual soon, but I wanted to ask on here first.
     
  2. Mar 25, 2009 at 4:31 PM
    #2
    dually

    dually Low and slow

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Member:
    #8205
    Messages:
    3,113
    Gender:
    Male
    Interstate underpass
    Vehicle:
    05 Indigo 4wd Longbed
    Not as many as the 98..
    Whats your email? I can send you the factory manual, maybe you can find something in there.
     
  3. Mar 25, 2009 at 8:18 PM
    #3
    zigzagg321

    zigzagg321 [OP] T100

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Member:
    #15115
    Messages:
    116
    Gender:
    Male
    Ohio
    Vehicle:
    96 T100 SR5
    sliding rear window

    sweet! pm sent.
     
  4. Mar 26, 2009 at 7:30 PM
    #4
    zigzagg321

    zigzagg321 [OP] T100

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Member:
    #15115
    Messages:
    116
    Gender:
    Male
    Ohio
    Vehicle:
    96 T100 SR5
    sliding rear window
    I cleared the fault, and drove for a bit... next day when I went to work the check engine light came on again. same code. Im going to replace the sensor and see what happens. Ill be doing plugs, wires, cap and rotor and diffs, transfer case and trans fluids as well... 168k miles... probably due for all that at least. guess Ill clean the idle control valve and throttle body too if I have time.

    the truck runs just fine once its under way, it just idles rough.
     
To Top