1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Oil on my plug threads

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by greyeyezz, Apr 4, 2013.

  1. Apr 4, 2013 at 2:10 PM
    #1
    greyeyezz

    greyeyezz [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Member:
    #77264
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    Just changed plugs at 44K, noticed a little oil on 4 out of 6 plugs. Normal? Thanks.

    [​IMG]
     
  2. Apr 4, 2013 at 2:36 PM
    #2
    maineah

    maineah Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53641
    Messages:
    3,711
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Maine
    Vehicle:
    4X4 SR5 V6 6spd
    Normal yes.
     
  3. Apr 4, 2013 at 2:43 PM
    #3
    SoCaltaco65

    SoCaltaco65 Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Member:
    #56389
    Messages:
    6,939
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2011 DCSB 4x4 Offroad TRD
    Harbor Freight 110v welder garage fab parts.
    that could also be the anti-seize that is applied and needs to be re-applied to the new set.
     
  4. Apr 4, 2013 at 2:55 PM
    #4
    BUZZCUT

    BUZZCUT Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Member:
    #52417
    Messages:
    609
    Gender:
    Male
    Georgia
    Vehicle:
    2007 AC TRD OFFROAD
    Normal...Drive it like you stole it.
     
  5. Apr 4, 2013 at 4:05 PM
    #5
    j1999t

    j1999t Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Member:
    #17165
    Messages:
    813
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Northern Colorado
    Vehicle:
    traded it in
    had this same issue at 33k, changed plugs and took the truck to the dealer to make sure that the valve cover and spark plug tube seals weren't leaking. They said it was normal. Im not convinced...
     
  6. Apr 4, 2013 at 4:09 PM
    #6
    SOSHeloPilot

    SOSHeloPilot Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Member:
    #15422
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    2012 DCSB, TRD-OR - Traded In on a Ridgeline
    Finally, got my "first 4x4" in a Tacoma. Barcelona Red w/ JBL & Entune - Then traded it in on a Ridgeline.
    .
    . . . Sub'd
    .
     
  7. Apr 4, 2013 at 4:41 PM
    #7
    maineah

    maineah Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53641
    Messages:
    3,711
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Maine
    Vehicle:
    4X4 SR5 V6 6spd
    There is not a pent roof engine yet I have seen that does not leak some oil into the tubes.
     
To Top