1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

overhead compass

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by kinkrider101, Apr 30, 2010.

  1. Apr 30, 2010 at 1:54 PM
    #1
    kinkrider101

    kinkrider101 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Member:
    #23497
    Messages:
    2,693
    Gender:
    Male
    santa barbara
    Vehicle:
    2007 cummins/2007 tacoma
    wheels and tires
    my overhead compass stoped working.it was the 510 chip...but when i push it back into place it burns my fingers:confused: does any one know why??
     
  2. Apr 30, 2010 at 1:58 PM
    #2
    Seabass

    Seabass Chrome won't get you home

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Member:
    #34455
    Messages:
    6,443
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    AZ
    Vehicle:
    '06 Sport 4x4
    You don't really care, do you.
    Semiconductors can heat up easily, and that's what softens the inferior factory solder and makes them come loose. A little extra solder on both sides of each chip does the trick. I had the same problem in mine and a little extra soldering worked like a charm. There's a few threads here with a good description of the fix if you have questions, but it sounds like you already found the issue.
     
  3. Apr 30, 2010 at 1:58 PM
    #3
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    Did you unplug it? :notsure:
     
  4. Apr 30, 2010 at 2:01 PM
    #4
    kinkrider101

    kinkrider101 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Member:
    #23497
    Messages:
    2,693
    Gender:
    Male
    santa barbara
    Vehicle:
    2007 cummins/2007 tacoma
    wheels and tires
    ohhhh nooo i lost the 510 chip!!!! what now:eek:
     
  5. Apr 30, 2010 at 2:15 PM
    #5
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    radio shack
     
To Top