1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

p0300, p0301, p0306 codes

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by cjbdvm04, Jan 2, 2012.

  1. Jan 2, 2012 at 9:54 AM
    #1
    cjbdvm04

    cjbdvm04 [OP] New Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Member:
    #68868
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    CT
    Vehicle:
    03 tacoma double cab
    i have a 2003 3.4l tacoma 4x4 double cab.
    twice in the past 2 weeks the engine has run rough within minutes of starting (in cold weather, 30-40 degrees) and then returns to smooth within about 5 min. the codes i'm getting are 300 301 and 306. the guy at the auto store says it's probably the coils on 1 and 6. i find it difficult to believe that these two coils would simultaneously crap out, but return to normal function once the engine is warm. i figure that replacing the plugs is a good first place to start, but i assume that multiple misfirings would likely be traced back to a common source somewhere upstream (ie, MAF, fuel filter, etc). any assistance would be greatly appreciated.
     
  2. Jan 2, 2012 at 10:13 AM
    #2
    52motorhead

    52motorhead Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Member:
    #69434
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    300- random misfires detected
    301- cyl. 1 misfire detected
    306- cyl. 6 misfire detected
    If it smooths out when warm sounds like a intake starting to leak. I would have a smoke test done when its dead cold.
     
To Top