1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

p0420 code

Discussion in 'Performance and Tuning' started by tacoma20021964, Jan 27, 2010.

  1. Jan 27, 2010 at 9:36 AM
    #1
    tacoma20021964

    tacoma20021964 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30144
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2002 tacoma trd
    Hi, I had the engine light popped up awhile ago and coded it and it said rear o2 sensor.... months and gone by and finnally had to change it because of state inspection...changed 02...then p0420 is now the new code..so I changed the cat. now...my question is..I cleared the code,,but after 11 miles it came back? i was told you have to drive it at least 100 miles for the computer to reset...then everything will be good? Any help ?
    thank you...
     
  2. Jan 27, 2010 at 9:44 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Check for exhaust leaks.
     
  3. Jan 27, 2010 at 9:46 AM
    #3
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,594
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    or 02 sensor on bank 1, from what Google is telling me.
     
  4. Jan 27, 2010 at 9:47 AM
    #4
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,839
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    X2 That is a common cause of the code also.
     
  5. Jan 28, 2010 at 9:27 AM
    #5
    tacoma20021964

    tacoma20021964 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30144
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2002 tacoma trd
    I ran a scan..and it said both o2 sensors are supported..After changeing the rear o2 and the cat. how long miles or (cycles) do you have to drive before the light goes off... I double checked and there are no exhust leaks..that I can feel..or here..
    What is X2 ? i don't know that one Thanks
     
  6. Jan 28, 2010 at 9:31 AM
    #6
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,839
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
  7. Jan 28, 2010 at 4:24 PM
    #7
    tacoma20021964

    tacoma20021964 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30144
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2002 tacoma trd
    I did disconnect the battery..and the light came back on in about 12 miles...ya,know..I change the rear cat... maybe it is the front one?? do you know how to tell which one? thanks
     
To Top