1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

pending trouble code

Discussion in 'Technical Chat' started by dustinclm, May 6, 2011.

  1. May 6, 2011 at 10:05 AM
    #1
    dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    501
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    lately i have been getting a pending trouble code, PO136, for my 2001 2.7L. The ultra guage tells me i get the pending trouble code only when im in stop and go traffic, not at any other time. it may happen once a week r once every 2 weeks. I just clear the code but is this something that needs to be looked into since its only pending? Also, i do not get a CEL and im still getting good MPG. sometimes the truck will idle a little low (650-625rpm)when the A/C isnt running so i dont know if this has anything to do with it but it has been idling like that ever since i canremember and i never has this code pop up

    *also, the truck doesnt have the rear Cat but i do have the URD sensor simulator and it has never given me problems
     
  2. May 8, 2011 at 11:07 PM
    #2
    MountainEarth

    MountainEarth Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30519
    Messages:
    2,495
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryan
    CO
    Vehicle:
    2010 TRD OR Access
    Leer 100XR Shell, BedRug mat - comfy sleeping, GT Covers microfiber seat covers, BFG All Terrains 265/70r16, Dashmat, Antennax 13" shorty antenna, Weathertech liners, Ultra Gauge, Avid Light Bar, PIAA 520 ATPs, one old dog
    P0136 02 Sensor Circuit Malfunction (Bank I Sensor 2)

    Bet it has everything to do with removing that rear cat as this refers to the O2 sensor furthest removed from the engine. I would guess it's probably not anything to worry about unless you have emissions down in Louisiana.
     
To Top