1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pioneer Double Din Video Help!

Discussion in 'Audio & Video' started by Forster46, Jan 8, 2012.

  1. Jan 8, 2012 at 3:16 PM
    #1
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    I have a Pioneer Avh p4200. I have had it since christmas of 2010, and the video has always worked fine. But now all of a sudden it won't work.

    No, its not a problem with the parking break. It doesn't go to the screen that it usually does if the parking brake isn't engaged. It stays on the homescreen, showing the normal background, and plays audio, but will NOT play video. I don't know what the issue is. I figured I would try you guys, and if I can't figure it out then, I'll just run down to car toys this week.
     
  2. Jan 8, 2012 at 7:06 PM
    #2
    lbridges

    lbridges Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Member:
    #52434
    Messages:
    403
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lee
    Indialantic, FL
    Vehicle:
    '11 PreRunner SR5
    I don't have the unit, but I would first go to the settings screen and see if it somehow glitched - make sure the AV input is set to DVD or internal and not external or something like that - don't know what it would have been called for that model.
     
  3. Jan 8, 2012 at 8:04 PM
    #3
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    Yeah i have tryed going through the settings several times and nothing seemed to work... I will probably just go to car toys. (Where I got it installed)
     
  4. Jan 9, 2012 at 8:16 AM
    #4
    Endurozw

    Endurozw War Damn Eagle!

    Joined:
    May 12, 2009
    Member:
    #17122
    Messages:
    216
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zach
    Birmingham, Alabama
    Vehicle:
    09 PreRunner DC SR5 w/ tow package
    Fold-a-cover G4 - Wranger Duratrac 265/75/16 Audio Upgrades: Pioneer AVH-P4200DVD / JL Audio HD600/4 amp / Hybrid Audio 6.5 Clarus up front / Arc Audio 10 in subwoofer
    Are you playing videos off of the SD card or off of your ipod? I can get DivX movies to play off of the SD card just fine but I've never been able to play Ipod movies...and I've purchased 3 difference cables since apparently you have to have a "special" pioneer cable made for video. That being said all that plays off of my Ipod is audio and I never get the video.
     
  5. Jan 9, 2012 at 11:44 PM
    #5
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    It used to work with videos off my ipod, and it takes dvds. Now it won't play the video, but it will play the audio..
     
  6. Jan 10, 2012 at 2:19 AM
    #6
    ffirg

    ffirg Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Member:
    #57975
    Messages:
    4,567
    Gender:
    Male
    First Name:
    mike
    Anchorage, Alaska
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5 TRD 4X4
    $$$
    Try disconnecting your battery for a minute or two to reset the stereo. If I recall that unit doesn't have any internal memory so all settings will revert to factory.

    If it isn't playing video but the audio is going, sounds like it thinks you don't have the parking brake on. Maybe also pull it out and make sure all connections are secure :notsure:
     
  7. Jan 10, 2012 at 8:36 AM
    #7
    Stout890

    Stout890 Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Member:
    #56287
    Messages:
    511
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Rosamond ca
    Vehicle:
    99 prerunner sr5
    HID head lights, fagtech coil overs and an AAL, gay ass 2 inch body lift (soon to be removed) taneau cover, k&n intake, soon to have an axle swap with a E locker
    do you have a custom background image? if you do remove it and than try again. i just ordered a avh3300bt and although i have not received it yet, in my research i have seen that you play video you have to turn off the custom background.
     
  8. Jan 10, 2012 at 3:40 PM
    #8
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    I did have a background image but I removed it and it has been a stock one ever since. I'll try the battery reset thing, I'm gonna be installing a CB tomorrow anyway lol. If that doesn't work I'll just go down to cartoys and let them figure it out.

    I know its not the parking brake. It could be a loose connection, but last time I pulled my stereo out, I had a hard time getting it all back in straight.
     
  9. Jan 11, 2012 at 8:51 AM
    #9
    GTABurnout

    GTABurnout Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Member:
    #61724
    Messages:
    1,022
    Gender:
    Male
    Tucson AZ
    Vehicle:
    2012 Tundra Crewmax Rock Warrior TRD SC
    Icons, TRD Supercharger, TRD Exhaust, TRD Intake
  10. Jan 11, 2012 at 8:23 PM
    #10
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    Where does he talk about the problem he was having with it?
     
  11. Jan 11, 2012 at 9:37 PM
    #11
    GTABurnout

    GTABurnout Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Member:
    #61724
    Messages:
    1,022
    Gender:
    Male
    Tucson AZ
    Vehicle:
    2012 Tundra Crewmax Rock Warrior TRD SC
    Icons, TRD Supercharger, TRD Exhaust, TRD Intake
    Its a long thread but he has that same issue in there. I remember reading it when I was looking for reviews of this deck. Just skim through it. Its in there some where. If I get a chance I will go back through it as well.
     
  12. Jan 11, 2012 at 9:38 PM
    #12
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    Alright thanks, I'll try to find it.
     
  13. Jan 11, 2012 at 9:53 PM
    #13
    YoaterBoater

    YoaterBoater Well-Known Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Member:
    #63416
    Messages:
    237
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Mississippi
    Vehicle:
    2002 PreRunner DblCab
    Running tubes, Toolbox
    ^^^This. I have a Pioneer double din in my truck (not the same model) and I played hell trying to figure that thing out at first. If it wasnt one thing it was another.
     
  14. Jan 11, 2012 at 10:01 PM
    #14
    Forster46

    Forster46 [OP] Very nice how much?

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Member:
    #40487
    Messages:
    3,375
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Mount Vernon, WA
    Vehicle:
    The doritos locos taco
    6000k HID's, AUX Reverse Lights, 3" Rough Country Suspension Lift, Pioneer AVH-P4200 Double Din, Underglow and footwell Lights, Camo Seat Covers, Duralast Tool Box, Blacked Out Badges, Grill, Front Emblem, Midland CB Radio, Amber Strobes, POWER REAR WINDOW, cup holder LED's, Firestik 3' in bed, console divider, Ultragauge.
    I haven't had a single problem with it, other than trying to figure things out. This is the only problem I have had in over a year.
     
  15. Jan 13, 2012 at 5:42 PM
    #15
    GTABurnout

    GTABurnout Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Member:
    #61724
    Messages:
    1,022
    Gender:
    Male
    Tucson AZ
    Vehicle:
    2012 Tundra Crewmax Rock Warrior TRD SC
    Icons, TRD Supercharger, TRD Exhaust, TRD Intake
  16. Jan 13, 2012 at 6:22 PM
    #16
    Killer

    Killer Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Member:
    #37417
    Messages:
    592
    Gender:
    Male
    Mobile, Al.
    Vehicle:
    98 4x4 TRD V6 3.4L SR5 XCab Gold with Tan Int
    19,000 Original Miles, Factory Alarm, Factory Tow Package, Low Profile UWS Black Tool Box, 20ft. of Dynamat Xtreme, Pioneer Double Din DVD 3200BT, IPod Holder, Q Form Kick Panels, 3 Pairs of MB Quart component speakers, JL Audio Stealthbox, Alpine PDX-5 amp, PIAA Foglights, WeatherTech Floor Mats, Maxxis Big Horn Mud Tires 32 x 11.5 R x 15, Wet Okole Seat Cover for 60/40 Bench, 5100's Front & Rear, Wheeler's Single Leaf AAL, Warn 8,000 Winch, Warn Transformer Brush Guard, Stebel Nautilus Compact Horn
    When I got my 3200, it would show a blue screen while playing videos. I think I remember going into the screen saver mode and play with the settings to get it work.
     
To Top