1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Power issues - hesitant performance

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by vantaco, Apr 23, 2013.

  1. Apr 23, 2013 at 11:09 AM
    #1
    vantaco

    vantaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40631
    Messages:
    503
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    02 Taco Xtracab TRD Step Side
    my sister has a 97 4runner, 3.6L and has been having running issues for some time now

    over the past year the following has been replaced:

    - cat
    - plugs
    - all coils (was throwing codes)
    - MAF has been cleaned (this weekend)
    - fuel filter (this weekend)

    originally the car was just seeming gutless...going up a steep hill on the highway the truck would accelerate to about 80 then stop accelerating but the rpm's would continue to climb

    after this weekends work, it how does it a 90, but the tranny downshift pretty violently and continues to speed up then upshift

    any ideas what could be causing this? bad 02? TPS?

    the plugs were changed last year so they could have been fouled out again

    any help would be great.....she'd getting terrible fuel mileage in the process and she drives quite a bit

    thanks
     
To Top