1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

power issues?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by m12taco85, Oct 13, 2009.

  1. Oct 13, 2009 at 11:29 PM
    #1
    m12taco85

    m12taco85 [OP] Member

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Member:
    #24139
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tonee
    riverside
    Vehicle:
    '02 2.7 prerunner
    system
    hey guys this is my first thread so i'm sorry if i say or do something wrong just let me know.. but i have a '02 prerunner the 2.7l and it's really sluggish like NO TORQUE or anything and i was wondering if anyone else who has the same yr/model with the same issues
     
  2. Oct 13, 2009 at 11:31 PM
    #2
    SLOH

    SLOH Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Member:
    #7980
    Messages:
    305
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Los Angeles
    Vehicle:
    07 SR5, dc long bed speedway blue
    2.5 Icon c/o's and 3" AllPro rear suspension kit, 17" XD Series Addict w/ 285/70/R17 BFG KM2's, K&N 63 Series CAI, 13.5'' JL Sub (13TW5v2-2) and 500w Rockford Fosgate amp, limo tint all around, cat back banks exhaust with no muffler or tip, blue dash light mod, "taco" 3rd brake light mod, blue dome-light mod, cb radio and 4' firestik antenna, blacked out hoodscoop(thanks randy), Total Chaos UCA's
    THIS WHOLE POST IS WRONG!!! haha just playing bud...sorry i can't help you, i have a 2nd gen, its kinda late, you'll probably get some answers by tomorrow
     
  3. Oct 13, 2009 at 11:34 PM
    #3
    m12taco85

    m12taco85 [OP] Member

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Member:
    #24139
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tonee
    riverside
    Vehicle:
    '02 2.7 prerunner
    system
    ahahah thanks :)
     
  4. Oct 14, 2009 at 11:34 AM
    #4
    scriber007

    scriber007 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Member:
    #21195
    Messages:
    62
    Gender:
    Male
    Try using synthetic oil.
     
  5. Oct 14, 2009 at 11:36 AM
    #5
    08pretaco

    08pretaco Almost there

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9502
    Messages:
    9,107
    Gender:
    Male
    First Name:
    Oliver
    az
    Vehicle:
    2014 Tundra 4x4 CM 5.7L SR5
    AFE pro dry s, Husky X-act Contour
    try just cleaning your whole engine (internal) using like seafoam of whatever that crap is and changing all your oils: diffs, gear, engine with sythetics.
     
  6. Oct 14, 2009 at 11:48 AM
    #6
    jab08

    jab08 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Member:
    #22883
    Messages:
    1,576
    Gender:
    Male
    Alabama
    Vehicle:
    02 T4R 4wd
    Does a full synthetic oil really help out that much over a conventional oil? I have been using Valvoline Max life synthetic blend with some lucas oil stabilizer. would going with a full syn. help out with the No Torque issue of the 3rz's?
     
  7. Oct 14, 2009 at 11:50 AM
    #7
    testedone

    testedone Speak English..it's America

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20476
    Messages:
    815
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    U.S.A.
    Vehicle:
    2010 Tacoma TRD Sport
    Weathertec Mats, Pioneer AVIC-X930BT, Pioneer GEX-P920XM (SAT), Pioneer Premier TS-D602P 6.2, Blaupunkt THb 200A Sub, Trimmed Mud Flaps, BF Goodrich AT/KO 285/70/17 ... Toytec Ultimate Lift, Tuffy Bed Box, A.R.E. Cover, Pop-n-Lock, TRD Exhaust
    No it does not, their just yanking yer chain man...at least I hope they are, to think syn oil is going to improve (seat of the pants improvement) is crazy :eek:
     
  8. Oct 14, 2009 at 11:53 AM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    107,671
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Depending on how much your wanting to spend, you can get an Header, cat back, and a supercharger for your 2.7

    I recomend the North West Off Road Try "Y" header, a dynomax cat back, and an Alpine SC. Those will put you at more hp than the 3.4
     
  9. Oct 14, 2009 at 2:12 PM
    #9
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,989
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    2004 DC TRD 4x
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now
    Go drive a Ford 2.3 4cyl. for a couple blocks & trust me your 2.7 will feel like a rocket ! All B.S. aside how many miles ? Last tune up ? Alot of guys think a tune up is just changing plugs,maybe a filter. If its been awhile or you don't know when the last tune up was it would probably be to your advantage to spend the bucks & do it all, complete fluid change,plugs, fuel filter/air filter, have your emissions checked (although it would probably code on you if something wrong) set the valves (or check the settings at least) , maybe it would fix your sluggish motor (couldn't hurt)Good luck....:cool:
     
  10. Oct 14, 2009 at 2:29 PM
    #10
    Andyd103

    Andyd103 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Member:
    #24193
    Messages:
    70
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andrew
    New Hampshire
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5 4WD (3.4L V6)
    Suspension Lift, 40mm Turbo
    it could be an air filter or injector problem, i would get a new filter and injector cleaner for starters ( around 20 - 30$ for the filter and 4$ for the injector cleaner
     
To Top