1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Problems with installing HID

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by '03tl-s, Dec 29, 2008.

  1. Dec 29, 2008 at 8:24 PM
    #1
    '03tl-s

    '03tl-s [OP] New Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Member:
    #12011
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    05 Tacoma
    I just recently bought a Xentec HID kit. I have installed other HID systems before (PnP) and never had a problem until I tried to put on in my 05.

    Where I plug the prongs into the factory harness, does the third prong (connected to the black one) need to be wired somewhere or no? When plugging everything in, light doesn't come on and after giving up, i tried to put the regular bulb in and now it doesn't turn on either.

    Help please! Thanks in advance.
     
  2. Dec 29, 2008 at 8:27 PM
    #2
    rhoppas

    rhoppas Land of Oz

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2564
    Messages:
    1,301
    Gender:
    Male
    Topeka, KS
    Vehicle:
    07 Double Cab V6 TRD Sport Tow
    Earnhardt Cannons, Terra Grapplers, Viper alarm, Hunter4x4 Bull Bar, 6" Pro Comp Off-Road lights, extra set of bed D-rings, Chrome exhaust tip, Metra Ipod/MP3 adapter, Garmin GPS, CarriageWorks grill, Maglite mounted to driver seat, 9" Stubbie Antenna, WeatherTech floor liners, Saddleman Neoprene seat covers, DeeZee bed mat
    Welcome to TW! I don't know much about HIDs but the fact that your original lights don't work now tells me that you have probably blown a fuse.
     
  3. Dec 29, 2008 at 8:33 PM
    #3
    '03tl-s

    '03tl-s [OP] New Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Member:
    #12011
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    05 Tacoma
    I don't think it could've been a blown fuse. As when i was trying to install the HID's, I tried the original bulb to see if it still worked after the HID's didn't and it still turned on.
     
  4. Dec 30, 2008 at 12:20 AM
    #4
    '03tl-s

    '03tl-s [OP] New Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Member:
    #12011
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    05 Tacoma
    Can anyone help or chime in with this problem? Any help would be appreciated.
     
  5. Apr 24, 2009 at 8:31 PM
    #5
    cstainton

    cstainton Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Member:
    #16358
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    Phoenix, Az
    Vehicle:
    05 Ext Cab 4X4 SR5 v6 Short Bed, Manual
    6in Procomp Lift, Chrome Bull Bar, Billet Grille, TRD CAI, Tacoma seat covers, Kenwood 6in Nav/DVD/Music player, Viper alarm system, Tinted Tails, Rear Diff Breather Ext.
    HID is pretty complicated to do yourself just becuase you are messing with your trucks internal computer. If it was me i would not mess with it anymore and look at getting it does professionally just so you dont mess it up and you know it will be done right.
     
  6. Apr 24, 2009 at 8:35 PM
    #6
    leo08pirate

    leo08pirate Katzo production

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Member:
    #16274
    Messages:
    261
    Gender:
    Male
    First Name:
    Leo
    Oceanside CA
    Vehicle:
    08 PreRunner 4.0L
    TRD exaust - Tinted Windows - TRD Intake - Alpine type S speakers
    what should one look at it in the
    yellow pages as

    under what

    what do they call them
     
  7. Apr 24, 2009 at 8:37 PM
    #7
    BulletToothTony

    BulletToothTony Gold Member

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Member:
    #4833
    Messages:
    11,466
    First Name:
    You can call me Susan if it makes you happy.
    Got a pic? Idk what third prong connected to the third one is? Could it possibly be a ground wire?
     
  8. Apr 24, 2009 at 8:41 PM
    #8
    cstainton

    cstainton Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Member:
    #16358
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    Phoenix, Az
    Vehicle:
    05 Ext Cab 4X4 SR5 v6 Short Bed, Manual
    6in Procomp Lift, Chrome Bull Bar, Billet Grille, TRD CAI, Tacoma seat covers, Kenwood 6in Nav/DVD/Music player, Viper alarm system, Tinted Tails, Rear Diff Breather Ext.
    I would do some research on the internet on where you live.. I was thinking about HID but its too expensive for me, but while looking i found that many custom shops "claimed" they knew how to do it. Wheather they can for sure or not i dont know. It shouldnt be too hard to find someone make some calls to shops ect.. I think you would be surprise how easy it is to find someone who will do it.
     
To Top