1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

rear end alignment

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by surfrat, Oct 27, 2010.

  1. Oct 27, 2010 at 2:31 PM
    #1
    surfrat

    surfrat [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Member:
    #31635
    Messages:
    403
    Gender:
    Male
    LI, NY
    icon coilover, total chaos UCA, allpr expo, icon 2.0 rear,wet okole
    My buddy told me that my truck was driving sideways down the road.. If i put my front driver tire on the line while driving the back was 3" off the line. I took the truck to the dealer, and they verified something was off. I have tsb leafs already installed.. the dealer could not get it aligned right. The dealer called toyota, and toyota said to order a new set of springs thinking one of the holes was drilled off center..anyone else have this issue?
     
  2. Nov 8, 2010 at 7:23 PM
    #2
    surfrat

    surfrat [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Member:
    #31635
    Messages:
    403
    Gender:
    Male
    LI, NY
    icon coilover, total chaos UCA, allpr expo, icon 2.0 rear,wet okole
    so heres the deal..the back was way out of alignment. the dealer ordered new tsb springs. on inspection of my old ones there clearly saw the holes where not centered for the alignment pins on the spring perch.. new springs solvedf my issue
     
  3. Nov 8, 2010 at 10:07 PM
    #3
    bjmoose

    bjmoose Bullwinkle J. Moose

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Member:
    #42529
    Messages:
    6,000
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    San Jose CA
    Vehicle:
    '11 Std Cab 4x4 5sp
    OME suspension, ARB Air Lockers, CBI/Relentless/Pelfrey armor, HAM radio
    Rep to you for getting back to us with the resolution. So many folks will ask a question but then don't come back to report how it turned out.
     
  4. Nov 9, 2010 at 7:53 AM
    #4
    scottri

    scottri Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Member:
    #35187
    Messages:
    2,095
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Tigard Oregon
    Vehicle:
    '10 Sport DC TRD Sport PreRunner
    Cover King Seat Covers, WeatherTech Liners, PopNLock, storage bin locks, N-Fab Step bars, and G4 Elite Tonneau cover.
    Yeah, my guess would have been springs, I had the same thing happen on my old 69 GMC, dog tracked down the road until I had a bad spring replaced and the other re-arched. Fixed it right up.
     
  5. Nov 9, 2010 at 3:32 PM
    #5
    Jason'sLawnCare

    Jason'sLawnCare Prepared for Bambi

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Member:
    #15878
    Messages:
    12,365
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Jacksonville Florida
    Vehicle:
    08 4x4 Double Cab TRD Rugged Trail
    CBI Moab 2.0, CBI Trail Rider 2.0, CBI sliders w/kickout, Superwinch EPi9.0S, OME sport shocks w/886 coils, OME n182, 1.5" aal, JasonBuilt 3/16th full belly skid, BuiltRight uca, Body Mount Chop, 285/75/16 km2's, Rear cat delete, exhaust crossover rerouted, Fog light anytime, Locker mod, Rear leaf tsb, Debadged, Uws Tool Box, Electric Exhaust Cutout, AFE Pro Dry S, Kiwi Wifi, Diff Breather Relocated, Grom Ipod Adapter, Dual Diehard platinum batteries isolated by BlueSea marine switch
    You had rear steer stuck turning left :eek:
     
To Top