1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Rear End Noise

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jackal419, Dec 22, 2009.

  1. Dec 22, 2009 at 11:59 AM
    #1
    jackal419

    jackal419 [OP] Active Member

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Member:
    #8995
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Fort Bragg, NC
    Vehicle:
    06 SR5
    Arctic Heater Package, KC light bar, Lightforce Lights, Softtopper Bed cover, TRD CAI, Thule Bike Rack
    Been using my 4 wheel drive all weekend to get around in the snow that the east coast is experiencing. Now I'm getting a pretty significant noise whenever I move forward and backward. It basically turns into a clicking while moving quickly, but when crawling to diagnose it makes noise every ~3 ft. Not really sure whats going on back there, any ideas?
     
  2. Dec 22, 2009 at 12:26 PM
    #2
    sibanez

    sibanez Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Member:
    #9506
    Messages:
    56
    Camp Hill, PA & New Orleans, LA
    Vehicle:
    2002 4x4 SR5 XCab
    Leer camper Thule rack
    Sounds like you may be using the 4x4 when it isn't needed. I only use it when the roads are slick or there is potential for ice and even then, I'll turn if off if I am turning a lot. The 4wd system is designed as a part-time unit and doesn't have a center differential to allow for full-time use when the roads are dry. The driveline is most likely binding and causing the noise.
     
To Top