1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Remote start on 2007 TRD 4x4 remote start turns engine over but won't start.

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Sddman57, Apr 2, 2016.

  1. Apr 2, 2016 at 11:11 AM
    #1
    Sddman57

    Sddman57 [OP] New Member

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Member:
    #182947
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Can anyone help me on 2007 Tacoma 4x4 TRD? My remote start turns engine over but does not start. It was working. if I put key in it starts without turning.
     
  2. Apr 2, 2016 at 11:18 AM
    #2
    TurboGT

    TurboGT Stirring the pot since...

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Member:
    #43822
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gabe
    Portland
    Vehicle:
    '06 DC LB 4x4
    OME lift w/ Dakars & 885's Remote Start w/ window control
    you didn't install one of the anti-theft bypass kits

    http://www.amazon.com/Directed-Electronics-PKALL-Xpress-Transponder/dp/B001N7RE44

    If I remember correctly from my install some 5 yrs ago, there's three wires that tie into the alarm (power, ground, and a negative out while starting) and three wires that tie into the factory key cylinder (one that ties into a signal wire, and the other two split another), and there's a little bit of archaic programming (ignition on/off with key in and button pushing kind of thing).

    It's really no worse than installing the remote start itself
     
  3. Apr 2, 2016 at 12:28 PM
    #3
    Sddman57

    Sddman57 [OP] New Member

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Member:
    #182947
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    It was installed at dealer or came from factory. It has worked until last year,I think it may be a switch or programming.
     
  4. Apr 4, 2016 at 7:27 AM
    #4
    TurboGT

    TurboGT Stirring the pot since...

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Member:
    #43822
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gabe
    Portland
    Vehicle:
    '06 DC LB 4x4
    OME lift w/ Dakars & 885's Remote Start w/ window control
    Then my suggestion is to take it back to the dealer, or at least to a reputable car stereo installation shop and ask them to dig into it... that's assuming you lack the skills and knowledge to troubleshoot it yourself.
     

Products Discussed in

To Top