1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Roof Antenna not connected from factory?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by KnurledNut, May 29, 2010.

  1. May 29, 2010 at 2:17 PM
    #1
    KnurledNut

    KnurledNut [OP] Cracker in a Taco

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Member:
    #34218
    Messages:
    150
    Gender:
    Male
    Sonova Beach
    Vehicle:
    '10 PreRunner SR5
    I'm having problems with using the 'shark fin' antenna on the roof. I have the adapter cable from Vais but I keep getting an antenna error. When I use the magnetic antenna from Sirius everything works. Is it possible the factory missed the connections during assembly? I also wonder if I can take my Taco in under warranty for this.

    Thanks.
     
  2. May 29, 2010 at 4:56 PM
    #2
    ChaseUA

    ChaseUA Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33172
    Messages:
    696
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chase
    Bama
    Vehicle:
    Present: 2016 White TRD Sport DC Past: 2010 MGM TRD Sport AC 4x4
  3. May 29, 2010 at 5:00 PM
    #3
    Faskev

    Faskev Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Member:
    #13777
    Messages:
    126
    Gender:
    Male
    I am using the adapter from tss-radio.com and it works great. Your antenna may be defective.
     
  4. May 29, 2010 at 5:09 PM
    #4
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,096
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    where are you connecting the Vais cable?
     
  5. May 29, 2010 at 9:56 PM
    #5
    KnurledNut

    KnurledNut [OP] Cracker in a Taco

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Member:
    #34218
    Messages:
    150
    Gender:
    Male
    Sonova Beach
    Vehicle:
    '10 PreRunner SR5
    Driver's side kick panel.

    I forgot to add this is the second adapter cable so I'm thinking the roof antenna is disconnected.

    Anyone ever take the headliner off?
     
  6. May 29, 2010 at 9:59 PM
    #6
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,096
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    i would take it back to the dealership so that if anything get messed up in the process of the headliner removal, etc, it's on them. under warranty anyways.
     
  7. May 29, 2010 at 10:35 PM
    #7
    KnurledNut

    KnurledNut [OP] Cracker in a Taco

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Member:
    #34218
    Messages:
    150
    Gender:
    Male
    Sonova Beach
    Vehicle:
    '10 PreRunner SR5
    Thats what I'm thinking as well. The shark fin antenna is supposed to be pre-wired from the factory. All I'm doing is plugging into an existing connector.

    I have an email out to VAIS...I'll wait for them first.
     
  8. May 30, 2010 at 12:19 PM
    #8
    ChaseUA

    ChaseUA Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33172
    Messages:
    696
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chase
    Bama
    Vehicle:
    Present: 2016 White TRD Sport DC Past: 2010 MGM TRD Sport AC 4x4

    My only concern is that the dealership won't address the issue, as the VAIS "wiring" is not an OEM wire.

    Has anyone had any luck with the dealership trouble shooting the antennae when the receiver/wiring is not an OEM product?
     
  9. May 30, 2010 at 12:54 PM
    #9
    ctxtaco

    ctxtaco Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Member:
    #32529
    Messages:
    70
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Austin, Texas
    Vehicle:
    2010 PreRunner SR5 Double Cab
    Black tube steps
    I purchased a Vais cable and plugged it into the plug in the driver's kick panel. It worked like a champ when connected to my Roady II XM receiver.
     
  10. May 31, 2010 at 8:06 AM
    #10
    KnurledNut

    KnurledNut [OP] Cracker in a Taco

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Member:
    #34218
    Messages:
    150
    Gender:
    Male
    Sonova Beach
    Vehicle:
    '10 PreRunner SR5
    Nobody has had an issue except me, that's why I'm thinking they forgot to hook something up on the assembly line.
     
  11. Feb 22, 2015 at 1:02 PM
    #11
    GenPatton

    GenPatton Member

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Member:
    #80354
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Paratrooper
    Columbia SC
    Vehicle:
    2009 Tacoma 4x4 V6
    Where Would the antenna (for sat radio?) be plugged into? I do not have sat radio? in my 2009 Tacoma 4x4.

    Thanks
     
To Top