1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

rust on icons?

Discussion in 'Suspension' started by tacoskim, Oct 23, 2009.

  1. tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,396
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    sup guys, was under the truck checking everything out and noticed some rust on the passenger side coilover, ive had the COs for 6 months. anyone else experience this?

    Passenger
    [​IMG]



    Driver
    [​IMG]
     
  2. chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,443
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, lots of buttons, and yellow flashing lights on the dash.
    Looks mostly cosmetic, but you would think that, given what you are paying, they could do a little more in the rust prevention dept.
     
  3. Kenny650

    Kenny650 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Member:
    #15944
    Messages:
    823
    Gender:
    Male
    x2. Do you have the option IVD coating option? It costs $100 extra to get them like that and they are suppose to provide "additional" protection against rust. :rolleyes:
     
  4. AZFizik

    AZFizik Slowpokeologist

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Member:
    #11793
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    Phoenix
    Vehicle:
    07 TRD OffRoad Prerunner
    TRD Catback & CAI, Fogs only, Recovered Armrests, BFG AT's
    6 months and you're getting surface rust on the shaft? another 6 months and its gonna be eating seals for lunch. That sucks man
     
  5. chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,443
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, lots of buttons, and yellow flashing lights on the dash.
    Kinda what I was thinking.
     
  6. sincitytaco

    sincitytaco Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Member:
    #10011
    Messages:
    868
    Gender:
    Male
    Las Vegas
    Icons, Bilstein 5100, Rear Leaf TSB, 17x9 American Racing Chamber Teflon, 275/70/17 Goodyear
    i live in vegas so they don't get wet that often, but I have had mine about 9 months and about 12000 miles, they are fine. I hope they last because sending them back to be serviced would be an expensive pain in the ass. have my truck at the mechanic while I rent a car that would suck.
     
  7. tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,396
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    thanks for the replies guys. I wonder if i got a defected once since only one shaft has the rust on it and the other one doesn't? Any other icon owners experience this?
     
To Top