1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

seat belt/air bag warning light

Discussion in 'Technical Chat' started by xrep, Dec 1, 2008.

  1. Dec 1, 2008 at 12:51 PM
    #1
    xrep

    xrep [OP] New Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Member:
    #11193
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    01 tacoma base model
    I just inhereted a 2001 Tacoma. The previous owner had somehow disabled the system so the buzzer would not sound but the warning light is always on when the ignition is turned to anything but the off position.
    Any ideas where I should start looking to re-activate the system and
    get that light to go out? I did a quick look under the dash but see no
    unconnected wires or anything that looks like a buzzer. I did, however,
    find under the seat, where the drivers seat belt comes through the
    carpet, a female connection with no apparent male portion to plug into
    that female connection. Could this be a clue?
     
  2. Dec 1, 2008 at 1:28 PM
    #2
    BeefTaco

    BeefTaco WESTern Alliance: NORCAL COAST

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6481
    Messages:
    631
    Gender:
    Male
    Santa Cruz County Ca.
    What color are the wire's for the female connector the solid color and the tracer color. Like a Yellow and black tracer and White with black tracer ?
    Connector look like this?
    [​IMG]
     
  3. Dec 3, 2008 at 12:57 PM
    #3
    xrep

    xrep [OP] New Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Member:
    #11193
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    01 tacoma base model
    I double checked the connector and indeed it is like the one pictured. In an earlier post that I deleted, I had originally thought the connector was a bit different but it is indeed like the one pictured. The wires are white with black and green with black. There is one more thing, there are no warning tones whatsoever. In adition to no seatbelt tone, there are no tones for key left in ignition, door open or headlights left on. Any idea where to start looking?

    Thanks for any help,

    Rusty
     
  4. Dec 4, 2008 at 8:09 AM
    #4
    BeefTaco

    BeefTaco WESTern Alliance: NORCAL COAST

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6481
    Messages:
    631
    Gender:
    Male
    Santa Cruz County Ca.
To Top