1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

severe sputtering

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by Dotsoid, Apr 21, 2007.

  1. Apr 21, 2007 at 5:27 PM
    #1
    Dotsoid

    Dotsoid [OP] New Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Member:
    #1384
    Messages:
    1
    Hello All,
    New to the forum here.....97 Tacoma owner.

    Heading home from work today check engine light started flashing and truck started hesitating really bad. 2.7L, 4 banger. It continued to run so I limped her home...
    Could this be catalytic converter plugged, 02 sensors bad.....
    All of it sound expensive but I gotta fix it.................

    Replies appreciated.....
     
  2. Apr 22, 2007 at 3:42 PM
    #2
    twoarezee

    twoarezee Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Member:
    #20
    Messages:
    277
    esco, ca
    Vehicle:
    00 Dropped Mini
    rims,tires,3"/6" drop, 4x4 front end, 01 tails and corners, prerunner buckets,tenzo r steering wheel w/ momo hub, b&m shifterw/ jdm trd knob, alpine system, tint, 3 3/4" autometer tach, jardine cat back, k&n, debaged, hellwig rear sway bar, kyb monomax shocks, tundra v8 oil filter w/ mobil 1 in ever
    take it to autozone or whatever and scan the codes to see what they are. could be o2 sensor, mis fire,bad spark plugs, etc...
     
  3. Apr 22, 2007 at 4:55 PM
    #3
    sak3358

    sak3358 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Member:
    #964
    Messages:
    197
    If your under 80K miles the cats are still under warranty....I believe.
     
  4. May 29, 2007 at 1:21 PM
    #4
    jrallan26

    jrallan26 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Member:
    #32
    Messages:
    147
    Gender:
    Male
    Disconnect your battery terminals, this will clear your ECU. Then see if engine still running bad. If so, go to Autozone and get your check engine light code read.
     
  5. Aug 2, 2007 at 9:52 AM
    #5
    eDubs

    eDubs Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Member:
    #2274
    Messages:
    6
    I've got a 98 Taco 2.4L and my check engine light came on I had autozone read the codes and they pointed to the catalytic converter and possible O2 sensor and some vapor vacumn thing. I had a new cat put on but the guy didnt clear the light. It ended going off all on its own. Then a few days later the light came on again and the codes were the exact same. This was 2 weeks ago ive been driving it with the light on, it runs ok, but sputters a bit starting out.
     
  6. Aug 26, 2009 at 8:44 PM
    #6
    XBrown

    XBrown Spartacus!

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Member:
    #18334
    Messages:
    58
    Gender:
    Male
    First Name:
    Xavier
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    04 Tacoma SR5
    Did auto zone tell you what codes you had? Like P0300 or P0420?
     
To Top