1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

shakes at an idol

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by jmslangdon3, Mar 7, 2008.

  1. Mar 7, 2008 at 9:05 AM
    #1
    jmslangdon3

    jmslangdon3 [OP] Member

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Member:
    #776
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    I have a '95 tacoma 2.7 liter. The truck has 140k miles on it. When i stop at stop lights it the truck idols rough the whole truck shakes violently. I have given it a tune up, changed motor mounts, and ran injector cleaner through it 3 times. After the injector cleaner got ran through it it wasnt so bad. It is still bad enough that i need to put it in neutral at stop lights because it shakes so bad. It seemed to start about 10k miles ago and has gotten worse. Anybody have any ideas of what else it could be. Any ideas would be appreciated. Thank you.
     
  2. Mar 7, 2008 at 9:07 AM
    #2
    corywilson13

    corywilson13 Canadian Taco

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Member:
    #4613
    Messages:
    107
    Vancouver Island, British Columbia
    Vehicle:
    08 Taco sr5 Access 6spd Std
    Grom-Ipod, Bed Mat, Tool Box with TRD mat, Inifnity 6x9's.
    the title of this thread is very misleading, from reading it I couldnt understand why nyone would want to talk about american idol on here. idol=person idle=engine sry but that really threw me off.

    check your spark plugs and let us know what you find.
     
  3. Mar 7, 2008 at 2:00 PM
    #3
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,744
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
    Check for loose vacuum lines/hoses as well.
     
  4. Mar 7, 2008 at 2:10 PM
    #4
    Toy4Life

    Toy4Life 668: The Neighbor of the Beast

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2566
    Messages:
    4,970
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Slippery Rock, PA
    Vehicle:
    96 Subaru Outback 2.2 5mt
    92 4Runner SR5 3.0v6 4x4(sold) 02 Tacoma SR5 TRD Offroad 4x4 (sold)
    My ist thought was American Idol too
     
  5. Mar 7, 2008 at 2:22 PM
    #5
    NORCAL Tacoma

    NORCAL Tacoma Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Member:
    #3006
    Messages:
    40
    Humboldt County
    Vehicle:
    07 Tacoma SR5 4x4 2.7L Access Cab
    Rear Suspension TSB, new leafs and Bilstein Shocks. Aftermarket Stereo, bug guard, all weather floor mats.
    It might be in the engine. One of the cylinders may be rubbing slightly. Try a cylinder leak down test to check it out.
     
  6. Mar 7, 2008 at 2:59 PM
    #6
    06tacoma

    06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Member:
    #407
    Messages:
    415
    Tampa FL
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5 XS-P Trd Longbed Double Cab
    20" enkei wheel,BFG G-Force tires, BHLM, Smoked tail lights, 2 RE Audio 10s, Quantom 900watt amp,10000K HIDs headlights and fog lamps,Borla exhaust, Borla drop in filter,Debadged tailgate,Painted black tacoma badges
    Yeh i would defenitly do a compression test
     
  7. Mar 7, 2008 at 3:48 PM
    #7
    jmslangdon3

    jmslangdon3 [OP] Member

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Member:
    #776
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Thanks for all your ideas. Does anyone think that the throttle body might need to be cleaned. thanks
     
  8. Mar 7, 2008 at 4:14 PM
    #8
    06tacoma

    06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Member:
    #407
    Messages:
    415
    Tampa FL
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5 XS-P Trd Longbed Double Cab
    20" enkei wheel,BFG G-Force tires, BHLM, Smoked tail lights, 2 RE Audio 10s, Quantom 900watt amp,10000K HIDs headlights and fog lamps,Borla exhaust, Borla drop in filter,Debadged tailgate,Painted black tacoma badges

    Thats very possible not to sure if im correct on this maybe it could be the tps sensor just another thought but i would deffentily clean the throttle body carb and choke cleaner should do the trick
     
  9. Mar 7, 2008 at 4:17 PM
    #9
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    cheapest thing to do would be to seafoam it, and clean the throttle body. easy to do to. that would probably be the first test id try.
     
  10. Mar 8, 2008 at 12:45 PM
    #10
    jmslangdon3

    jmslangdon3 [OP] Member

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Member:
    #776
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Thanks for your help just cleaned throttle body made the truck run 100% better.
     
  11. Mar 8, 2008 at 12:50 PM
    #11
    06tacoma

    06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Member:
    #407
    Messages:
    415
    Tampa FL
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5 XS-P Trd Longbed Double Cab
    20" enkei wheel,BFG G-Force tires, BHLM, Smoked tail lights, 2 RE Audio 10s, Quantom 900watt amp,10000K HIDs headlights and fog lamps,Borla exhaust, Borla drop in filter,Debadged tailgate,Painted black tacoma badges
    good to hear
     
  12. Mar 8, 2008 at 2:39 PM
    #12
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....

    awesome,and an easy fix at that, now sit back and have some :drunk:!!
     
To Top