1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Shifting issues? Anyone????

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by 707taco, Nov 6, 2009.

  1. Nov 6, 2009 at 11:41 AM
    #1
    707taco

    707taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Member:
    #2229
    Messages:
    61
    Gender:
    Male
    kila cali
    Vehicle:
    07,trd,sport,4dr,lgb,Debadged
    07 DC longbed trd sport 4WD debaged 5% tint, downey adj. 3"lift kit,custom rock rails, trd seat covers, custom matching door arm rests,, vent visors, all weather tacoma floor matts, grillecraft grille w/ upside down painted emblem on it, total chaos upper control arms,leer camper shell,pro comp wheels,285/70/17 BF Goodrich All-Terrains,Home made rear bumper,Front under const.
    I have an 07 4 dr trd sport long bed .I have a downey coil over lift kit ,285s on 17'' rims ,k&n air filter ,Banks monster exhaust. Can anyone tell me why my truck wont shift into fifth until like 90 mph or close to red line .And does any of these parts make a difference.I know in my ford i just lift the pedal a little then back down and it shifts.I know my taco is no ford but wtf??? anyone with any usefull info on this topic is greatly appreciated thanks Tim.

    IMG_0001.jpg
     
  2. Nov 6, 2009 at 11:46 AM
    #2
    pataco

    pataco Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Member:
    #12092
    Messages:
    2,070
    Gender:
    Male
    Down by the lake
    Vehicle:
    05 4x4 trd dc white
    FOX 2.0 RESIS,LRUCAS,BILLY 5100S ON THE REAR.MAGNAFLOW 11264,COLOR MATCHED GRILL,YELLOW FOG MOD.OVER HEAD DVD,FEDERAL COURAGIA M/T
    almost sounds like internal problem.lots of people on here running your tire combo and i havent heard/read anything about this issue.maybe low on tranny fluid???????.or a sensor/map problem.not a 100% sure.
     
  3. Nov 6, 2009 at 12:08 PM
    #3
    707taco

    707taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Member:
    #2229
    Messages:
    61
    Gender:
    Male
    kila cali
    Vehicle:
    07,trd,sport,4dr,lgb,Debadged
    07 DC longbed trd sport 4WD debaged 5% tint, downey adj. 3"lift kit,custom rock rails, trd seat covers, custom matching door arm rests,, vent visors, all weather tacoma floor matts, grillecraft grille w/ upside down painted emblem on it, total chaos upper control arms,leer camper shell,pro comp wheels,285/70/17 BF Goodrich All-Terrains,Home made rear bumper,Front under const.
    just had my 30,000 mile service done @ the dealer dont they check that?? i dont want to go back to the dealer they hate my lift.
     
  4. Nov 6, 2009 at 12:30 PM
    #4
    pataco

    pataco Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Member:
    #12092
    Messages:
    2,070
    Gender:
    Male
    Down by the lake
    Vehicle:
    05 4x4 trd dc white
    FOX 2.0 RESIS,LRUCAS,BILLY 5100S ON THE REAR.MAGNAFLOW 11264,COLOR MATCHED GRILL,YELLOW FOG MOD.OVER HEAD DVD,FEDERAL COURAGIA M/T
    well the tranny is factory sealed ie:no dip stick so i would say no they didnt check it and not reccomened to b changed until 100,000 miles.
     
To Top