1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Stock radio reinstall: buttons don't work

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by rdp5008, Nov 4, 2011.

  1. Nov 4, 2011 at 7:57 PM

    rdp5008 [OP] Well-Known Member

    Nov 16, 2010
    First Name:
    2001 Tundra
    ARE Camper Shell
    Hey guys,

    I'm in the middle of reinstalling my stock 6-disk changer in my 2010 Tacoma. One problem.....the buttons are limp! They just flop around in the face of the radio and don't seem to be connected to anything. (seek, 1, 2, 3, etc...)

    The on/off volume and tune knobs work but the actual buttons don't seem to be connected to anything. I didn't remove the stock radio on this truck so I'm not sure if someone screwed something up during the initial uninstall. Anyone else have this issue?
  2. Nov 5, 2011 at 9:54 AM

    jpmorrisvb Well-Known Member

    Feb 20, 2008
    First Name:
    Virginia Beach
    2014 Barcelona Red TRD Off-Road PreRunner
    Clazzio seat covers, KB Voodoo Powder Coated Tailgate Cap, OEM running boards, ImMrYo Rear-View Mirror Lift Bracket, 35% Tinted windows, EGR window vents, color matched door handles and tail gate lift, WeatherTech FloorLiners, OEM bed mat, sound dampening on rear wall and rear doors, on anytime foglight mod
    Take it back out ... I know, that sucks ..... I am guessing that the "contact point" for the back of the buttons.

    I remember when I took mine apart to paint the face, the buttons had little posts in the middle. These "push" in whatever function they are assigned on the motherboard.

    When I got mine "back together" the FIRST time I experienced the same, I had not put it back in the dash but knew by the "feel" that they were loose and not going to work.

    Had that ah-ha moment when I lookled at the bench and saw some "extra" parts .... good luck.

Products Discussed in

To Top