1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Strange clicking sound - only over 40 mph

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Poodle Head Mikey, Dec 3, 2014.

  1. Dec 3, 2014 at 12:33 PM
    #1
    Poodle Head Mikey

    Poodle Head Mikey [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Member:
    #99645
    Messages:
    178
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2007 Tacoma standard
    utility cap, ladder rack, frame hitch, sliding bed
    This sound is relatively new - maybe a month or two. There is a clicking sound when I drive the truck. At first I thought it was my keys swinging and hitting something. But it's not. It's apparently coming from inside the dash to the outside of the steering wheel. Like a relay clicking but not always regular. And it only happens when the road speed is over 40 mph. Below 40 mph there is not a single peep out of it. And once over 40 mph the road speed does not alter either the sound or the pace of it. It's not fast and is sort of erratic. Several clicks and then a pause but in no real pattern. The more I listen to it the more it sounds like a relay clicking either in or out. But . . . I really have no idea what it might be. <g>

    Any thoughts? Ideas on what it might possibly be?

    Thanks.

    PHM
    ------
     
  2. Dec 21, 2015 at 6:28 AM
    #2
    Poodle Head Mikey

    Poodle Head Mikey [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Member:
    #99645
    Messages:
    178
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2007 Tacoma standard
    utility cap, ladder rack, frame hitch, sliding bed
    Just to followup -

    This noise was due to the LF plastic inner fender liner panel having a screw missing. Apparently above 40 mph it would flap and intermittently make the "relay chattering" sound. <g> A few small screws resolved it.
     
  3. Dec 21, 2015 at 6:37 AM
    #3
    ramonortiz55

    ramonortiz55 Not A Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Member:
    #92013
    Messages:
    34,105
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ramon
    Texas
    Vehicle:
    2015 DCSB Offroad 4x4
    stock
    thanks for the update
     

Products Discussed in

To Top