1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Strange Popping Noise...Please help

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by patrickdavison28, Jun 29, 2012.

  1. Jun 29, 2012 at 8:03 AM
    #1
    patrickdavison28

    patrickdavison28 [OP] Member

    Joined:
    May 11, 2012
    Member:
    #78613
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    First Name:
    patrick
    asheville nc
    Vehicle:
    to bad it's gold :(
    wheels, cb, need to do ALOT more
    Before anyone grills me...I have looked for this thread. Anyways, I have a 2006 AC 4cyl 5 speed 4X4 tacoma. From a dead stop when I take off there is a popping noise in the left rear. It will pop once or twice then it is fine. I have aftermarket wheels (pacer bulletholes) but I have checked the lugs and they are tight. It happens everytime, but worse when I am turning left. If anyone has any opinions about what this could be please let me know. thanks
     
  2. Jun 29, 2012 at 8:27 AM
    #2
    BAMFTACO

    BAMFTACO Pabst Blue Ribbon on ice

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Member:
    #30639
    Messages:
    9,709
    Gender:
    Male
    First Name:
    JUAN
    Malibu, CA
    Vehicle:
    Taco
    Lift- stock suspension with light racing uppers,tc coil bucket gusset, timbern bumps ,defined extended shackles with shackle brace. Armor- custom tube bumper, kr fab rear bumper,trail gear wiy 78 in sliders Performance-intake manifold spacer, vibrant resonator Random stuff- kenwood head unit,b&m t shifter, hood bug deflector.
    My truck make noises too oh nooooooooo
     
  3. Jun 29, 2012 at 9:13 AM
    #3
    Jimmyh

    Jimmyh Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Member:
    #78991
    Messages:
    3,447
    Gender:
    Male
    SC
    Vehicle:
    Prerunner SR5
    U-Joints, Center bearing, U-Bolts holding leaf pack, worn pinion gear, Brakes ... Could be a lot of things.
     
  4. Jun 29, 2012 at 9:28 AM
    #4
    patrickdavison28

    patrickdavison28 [OP] Member

    Joined:
    May 11, 2012
    Member:
    #78613
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    First Name:
    patrick
    asheville nc
    Vehicle:
    to bad it's gold :(
    wheels, cb, need to do ALOT more
    My leafs squeek really bad...planning on doing the bicycle tire tube trick. I never thought about the U-Bolts holding the leaf pack being the problem. When I do the leaf squeek repair Ill be sure and tighten them. Anyone know ft/lbs for the ubolts to be torqued? Really hoping it's not the gear, and I know it's not the brakes.
     
To Top