1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Strange sound from air conditioner

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by keitha, Apr 17, 2010.

  1. Apr 17, 2010 at 3:32 PM
    #1
    keitha

    keitha [OP] Active Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Member:
    #29807
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    First Name:
    keith
    NW FL
    Vehicle:
    10 Prerunner
    Has anyone hade the problem of a loud clunk when turning on the A/C? It only seems to happen when you first start it and the engine is cold. Thanks for any help/advise.
     
  2. Apr 17, 2010 at 3:34 PM
    #2
    desertdude59

    desertdude59 CRAZY 4WHEELER

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Member:
    #11966
    Messages:
    1,094
    Gender:
    Male
    From the Mojave desert now in Wild and Wonderful W
    Vehicle:
    1991 toyota 4x4 sr5-lost but not forgotten
    4" lift after market front bumper bed mount lightbar/roll bar (4)6" kc's on the roll bar (2) kc flat back bumper mounts f/r gears for the 33's
    My wifes car would do that then the A/C took a crap
     
  3. Apr 17, 2010 at 3:58 PM
    #3
    dee_bo

    dee_bo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Member:
    #25791
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    DFW
    Vehicle:
    2007 TRD Sport Tacoma
    None yet
    I hear a buzzing sound when the AC is on coming from near the front passenger side. Is there anything or just normal?
     
  4. Apr 17, 2010 at 4:09 PM
    #4
    BradleyScottETC

    BradleyScottETC Class IV Category 8 Elite VIP Member (Only)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Member:
    #20521
    Messages:
    1,754
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bradley
    Lake County, FL
    Vehicle:
    10 4.0 AC 4x4
    It sounds like your blower motor is having trouble starting. It could be because it is going bad, or possibly because it has trash in it (leaves and whatnot). Remove your glove box, and behind there is the blower and cabin air filter access slot. I believe the bolts holding the blower in are 5.5 mm, but you should be able to clean out the blower assembly by just removing the filter.
     
  5. Apr 17, 2010 at 4:13 PM
    #5
    epa4wd

    epa4wd Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Member:
    #14828
    Messages:
    2,139
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eduardo
    Vehicle:
    2015 TRD Sport
    Clazzio Seat Covers Extang Tri-Fold Soft Tonneau Cover TRD Skid Plate AMP Research Electric Steps 43% Llumar Security tint TRD Exhaust Fox 2.0 coilovers and rear shocks 16" TRD Fake Beadlocks Custom LED Cube mounts in foglight location TRD Pro Grill Wheelers progressive aal
    I think what he is hearing is the A/C compressor clutch, mine is also pretty loud when you first turn it on, after its warm everything sounds normal.
     
  6. Apr 17, 2010 at 4:37 PM
    #6
    kenstar

    kenstar Get a Lil Mud on the Tares

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Member:
    #30962
    Messages:
    157
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ken
    Wrenching in the garage.
    Vehicle:
    10 4x4 TRD OR
    Pop 'n' Lock, EGR In-Chan, Bakflip G2, 6112, 5160, Dakar Set. Redline hood struts. WildPeak At3. TRD Pro Wheels. Apex Fab Fog lights; Other shit I can't remember.
    ^ same
     
  7. Apr 17, 2010 at 11:34 PM
    #7
    E50

    E50 New Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Member:
    #27690
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Louisiana
    Vehicle:
    06 Prerunner
    I have an 06 and I have changed the blower motor twice already.
     
  8. Apr 17, 2010 at 11:37 PM
    #8
    Anathollo

    Anathollo www.saveadane.org

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Member:
    #14071
    Messages:
    1,295
    Gender:
    Male
    Houston
    Vehicle:
    07 Tacoma TRD Sport
    Icon coilovers, Rear Fox Resi-shocks, 285/70/17 Toyo A/T's, Touchscreen JVC Headunit, Custom Rhino-lined sub box, Rocksford Fosgate components and Dual Rockford Fosgate 10" shallow subs, Pioneer and Rocksford Fosgate amps, 1250 watts total, Autometer Volt and Trans gauges with Lotek A-pillar, K&N Drop-in filter, WO Seat covers, Tint, NST WP pulley, Hi-lift jack, Diff breather mod, horn relocation mod, extra "D" rings, de-pinstriped, carrier bearing drop, Rear backup 886 bulbs, Camburg UCA's, AMW Catch can, BHLM, OME Dakars with AAL, Procomp 7089's, Front single hoop Demello bumper, Superwinch Tiger Shark 9500, Amsteel 3/8th synthetic line
    x3, its really loud when its cold outside.
     
  9. Apr 17, 2010 at 11:44 PM
    #9
    AvsFanTRD

    AvsFanTRD Oh gravity, thou art a heartless bitch!

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Member:
    #20761
    Messages:
    3,259
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brandon
    Wyoming
    Vehicle:
    2008 TRD Off Road Black
    rear suspension TSB, sockmonkey bed decals, weathertech floor liners, TRD seat covers, tailgate pop n lock, rear diff breather relocation, center console lock, Viper Alarm, extra D-rings in bed, 5100's on all 4 corners
  10. Apr 18, 2010 at 12:04 AM
    #10
    justeday

    justeday diving fanatic

    Joined:
    Sep 3, 2008
    Member:
    #8984
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    campbell river, BC
    Vehicle:
    06 toy tacoma, silver mica
    265/75/16, bed mat, knaak tool box, custom headache rack with side rails,rear floods, rear rack, sirius
    mine finally failed just before my warranty expired and was covered.... but i had been complaing about the clunk sound for about 20k... before...<G>
     
  11. Apr 18, 2010 at 2:09 AM
    #11
    TucsonMike

    TucsonMike Blank

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25090
    Messages:
    648
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2005 SR5 prerunner
    Yellow fogs,Stock 16" in black, 30" LED bar lower grill
    I have the same sound with the A/C off and the recirculation button is on at the time of start up. If I shut off the recirculation part of the system and turn on the A/C then the recirculation part it dose not do it. Could it be a vacuum system issue with the recirculation door?
     
  12. Apr 18, 2010 at 6:28 AM
    #12
    Wattapunk

    Wattapunk Stay lifted my friends !

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Member:
    #30098
    Messages:
    1,449
    Gender:
    Male
    First Name:
    Uncle K
    TX
    Vehicle:
    2005 Dbl Cab LB 4x4 TRD
    Toytec CO's, IRONMAN rear leaf pack, All pro front bumper, Body Armor rear bumper, BA steps MB TKO's w/285/75/16 Terra Grapplers, Bakflip tonneau cover, autopage remote start alarm, Ultragauge
    Same wierd noise sometimes when first startup, turn it off then on few seconds later, goes away.
     
To Top