1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

SuperCharger Problems!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by glamis3000, Sep 17, 2011.

  1. Sep 17, 2011 at 4:21 PM
    #1
    glamis3000

    glamis3000 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Member:
    #50795
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brant
    Cottage Grove OR
    Vehicle:
    '96 toyota tacoma 240k miles
    3in lift, 31x10.5x15 toyo mt, tinted windows,
    Just recent installed my new supercharger about 2000 miles ago. I noticed the belt slipping on the s/c and i took a look and noticed a little bit of oil below the s/c pulley on the idler bracket assembly. any thoughts of what this could be caused by?
     
  2. Sep 17, 2011 at 5:38 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Sounds like the nose cone may be leaking. Did you buy the SC used, or new?
     
  3. Sep 19, 2011 at 5:58 PM
    #3
    glamis3000

    glamis3000 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Member:
    #50795
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brant
    Cottage Grove OR
    Vehicle:
    '96 toyota tacoma 240k miles
    3in lift, 31x10.5x15 toyo mt, tinted windows,
    he bought it brand new, and we installed it about 3 weeks ago. and its very miniscule amount. hea said it was about a drop maybe two and it got on the belt, thats how he noticed it was the belt was slipping..
     
  4. Sep 19, 2011 at 8:05 PM
    #4
    babyboi2284

    babyboi2284 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Member:
    #48525
    Messages:
    567
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Lockport, Louisiana
    Vehicle:
    09 Barcelona Red X-Runner
    LS 6k projectors w/ white halos, 6k fogs, T-Rex Angry Lids, NST SSK, Coupe Shift Knob, BHLM, LFM, DLM, FLM, JL 500/1 amp, JL 10"w6v2, subX wanna be made by me, Magnaflow muffler, 5% tint, k&n drop in filter, Craven Speed Stubby, map light mod
    Let a dealer check it out. You have a 1 year warranty on the SC if you install it and if the dealer installs it then it is covered under the remainder of the warranty that is on your truck (if you still have one)
     
To Top