1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Tacoma 4X4 Not working?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by bombers_2007, Oct 31, 2009.

  1. Oct 31, 2009 at 12:17 PM
    #1
    bombers_2007

    bombers_2007 [OP] Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Member:
    #22610
    Messages:
    13
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anthony
    Panama City
    Vehicle:
    99 Tacoma
    my 99 tacoma is not engaging in 4wd! All it does is makes a whining noise! Got stuck in a small mud pit! What are some causes? Transfer case? Transmission just rebuilt too! LMK
     
  2. Oct 31, 2009 at 2:07 PM
    #2
    dylandercole

    dylandercole Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Member:
    #20547
    Messages:
    1,372
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Santa Cruz Mountains, CA
    Vehicle:
    03 SR5 TRD 4x4 5-speed
    sway-a-way 2.0 coilovers, 1.5'' AAL, 1'' toytec shackle lift, Go-Rhino 3000 Grille Guard, Kicker KS6502 speakers, JVC KD-S24 Head unit, billstein 5125 rear shocks, Deck Plate mod, K&N air filter, Wheelers offroad front and rear braided brake lines, diff breather mod, power slot rotors, ebc yellow stuff pads
    does the 4x4 light flash or anything?
     
  3. Oct 31, 2009 at 2:14 PM
    #3
    4ari trd

    4ari trd Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Member:
    #24654
    Messages:
    123
    Gender:
    Male
    portland, oregon
    Vehicle:
    08 trd sport double cab long bed
    cat back magnaflow exhaust- stage 2 k&n intake- URD MAF Sensor Calibrator, Westin bull bar, black housing headlights, yellow fogs, 10000k hid, fog light mod, 3in tuff country lift
    my tacoma did the same thing and it was the actuator
     
  4. Oct 31, 2009 at 2:21 PM
    #4
    higherlux

    higherlux Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Member:
    #11307
    Messages:
    6,938
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    middle of S.C.
    Vehicle:
    1998 tacoma 2.7l 4wd/1986 POS
    Mall crawler status
    do you have the auto hubs or dose it have manual hubs?
     
  5. Oct 31, 2009 at 3:45 PM
    #5
    bombers_2007

    bombers_2007 [OP] Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Member:
    #22610
    Messages:
    13
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anthony
    Panama City
    Vehicle:
    99 Tacoma
    Auto hubs, light does not come on either
     
To Top