1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

temp gauge not working?..thermostat?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by CaLi GrEEnZ, Feb 20, 2011.

  1. Feb 20, 2011 at 10:26 AM
    #1
    CaLi GrEEnZ

    CaLi GrEEnZ [OP] Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Member:
    #48192
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    cliff
    temecula
    Vehicle:
    01 prerunner
    ok so here the deal .... i have a 01 2.4 prerunner and when i turn the key to the frist click the tamp gauge jump up to running tamp so i dont ever realy get a real temp reading....allway read's a good runing temp even if i dont drive it all day.....would is have something to do with my thermostat?

    thanks for looking
     
  2. Feb 21, 2011 at 7:21 AM
    #2
    CaLi GrEEnZ

    CaLi GrEEnZ [OP] Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Member:
    #48192
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    cliff
    temecula
    Vehicle:
    01 prerunner
  3. Feb 21, 2011 at 7:35 AM
    #3
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Do some research on the temperature sensor and/or the sending unit.
     
  4. Feb 21, 2011 at 7:48 AM
    #4
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,855
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    You have a bad temperature sender.
     
  5. Feb 21, 2011 at 9:10 AM
    #5
    CaLi GrEEnZ

    CaLi GrEEnZ [OP] Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Member:
    #48192
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    cliff
    temecula
    Vehicle:
    01 prerunner
    thanks for the info 98tacoma27....
     
To Top