1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Those with AVIC-D3 or similar..

Discussion in 'Audio & Video' started by MyToyTaco, Aug 5, 2009.

  1. Aug 5, 2009 at 6:50 PM
    #1
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    FYI- when i say ipod, i mean ipod AND iphone...i've tried both..

    I'm trying to get video from my ipod to the head unit..I have the ipod cable hooked up to the rear of the deck. Everything functions correctly, except when i go to video, then navigate to the video on my ipod and select one, the sound transfers to the deck but no video. I am even able to use the touch screen on the deck to switch between videos on the ipod, and use pause/play. Just no video.

    I even tried playing youtube with my iphone - same thing, got sound but no video.

    Any of you have this same issue? Or does yours work fine?
     
  2. Aug 6, 2009 at 9:35 AM
    #2
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    Anyone?
     
  3. Aug 6, 2009 at 10:00 AM
    #3
    AFRaptor22

    AFRaptor22 Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Member:
    #15834
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    South Jersey
    Vehicle:
    09 Silver D-Cab TRD
    Nothing
    Do you have a yellow video cable off the iPod cable going into the head unit? I think that's an apple thing that video doesn't go over the iPod connector to USB, otherwise audio can pass across direct to USB and let the head unit pick it up.
     
  4. Aug 6, 2009 at 10:18 AM
    #4
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    I don't. This is the cable that i'm using. I don't have a cable that converts to AV
     
  5. Aug 6, 2009 at 10:19 AM
    #5
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    i thought about trying to ipod cable that converts to AV, and plugging that into the back of the deck, but i dont want to spend $50 on the dang cable :(

    I was going to see if there was a problem with my existing pioneer ipod cable instead of going a different route
     
  6. Aug 6, 2009 at 10:39 AM
    #6
    sirsaechao

    sirsaechao Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Member:
    #17772
    Messages:
    2,930
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Commifornia
    Vehicle:
    2002 Toyota Tacoma SR5 TRD 3.4L 4X4 V6
    To much to list...see sig for more...
    That is just for sound not video. Like stated you need the yellow cord to connect to your video out as well...not just the red & white. I have this on my Eclipse AVN726E and it has video & music:

    http://www.eclipse-web.com/us/acce/ipc709.html
     
  7. Aug 6, 2009 at 11:14 AM
    #7
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    Well according to the head unit manual, video should play with this cable...

    "Playing video
    This navigation system can play video if an iPod
    with video capabilities is connected. However,
    only the following touch keys can be used for
    operation: ,  and . Use the iPod to
    operate other functions."


    page 113 in the manual
     
  8. Aug 6, 2009 at 11:38 AM
    #8
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,512
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    Have you bypassed the parking wire?
     
  9. Aug 6, 2009 at 11:53 AM
    #9
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    yeah its bypassed..i didnt think that would have anything to do with it though? DVD's play fine..and ive tried the ipod parked, and in motion
     
  10. Aug 6, 2009 at 11:59 AM
    #10
    ruler

    ruler Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Member:
    #4503
    Messages:
    2,003
    Gender:
    Male
    SoCal - Los Angeles - SGV
    Vehicle:
    08 Tacoma, TRD Sport, DC 4x4
    Fox Extended Travel Coilovers 2.5 (front), Fox 2.0 shocks (rear),Total Chaos UCA's, AllPro Expedition leaf pack, AllPro front plate style bumper,BHLM, GrillCraft MX series Grill, ATX Thug 17inch rims, Toyo Open Country MT (295,70,17), TRD CAI,Rear smoked LED tail lights, slimcubby HID Head Lights (50w 1200k), ADVMonster 60 Series 3600 Lumen LED Off Road Lights , Pioneer Avic-F700bt (navigation,head unit)
    think you need the special cable for the Ipod. I have the avic f700 bt and somewhere in the manual it says you need all the cables for it to function correctly
     
  11. Aug 6, 2009 at 12:03 PM
    #11
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    I do have the cable that the manual says I need, and the music part of the ipod transfers fine, playlists, songs, albums, podcasts all works - just no video :(

    I'm wondering if theres a problem with my cable, the head unit, or if the manual is wrong in that apple makes you buy their own crap..
     
  12. Aug 6, 2009 at 12:12 PM
    #12
    JC914

    JC914 New Member

    Joined:
    May 1, 2008
    Member:
    #6324
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Houston, TX
    Vehicle:
    TRD Sport 4x4
    Pioneer Avic-D3 w/ bc
    I have a AVIC-D3 in my taco, I can only play videos w/ the 5th gen iPod, my 80GB, Classic can't play videos on the D3. I think it the same for the iPhone. Something about firmware on the ipod, you can go back to the one of the older firmware version from what i read. Check out www.avic411.com for more info.
     
  13. Aug 6, 2009 at 12:25 PM
    #13
    wrmathis

    wrmathis Dark Lord of the Sith

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Member:
    #9126
    Messages:
    7,088
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Lives: Fountain, Colorado/Home: Leesburg, GA
    Vehicle:
    2006 Tacoma TRD OR 4x4
    parts and stuff
    the cable u have is only for audio. need one of teh other cables for it to work .
     
  14. Aug 6, 2009 at 12:41 PM
    #14
    RAD

    RAD RAD@RECHELON/AESTHETICS Vendor

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5762
    Messages:
    6,501
    Gender:
    Male
    First Name:
    THE RAD
    LAX|2|PDX
    Vehicle:
    2007 | TRD | THE RECHRUNNER
    2012 CONVERSION | TOTAL CHAOS & ICON DYNAMICS |
    I've read and searched for a long time to find out a lot of crap regarding newer Ipods from apple.

    The AVIC currently does NOT have any cables out that supports any of the 6th generation Ipods, Touch, IPhones. I sucks and it will only play music but there will be "NO" Videos.

    In order to play Videos from a 6th gen, you'll have to do some wack and time consuming steps. You'll need to play the Video currently on the Ipod, then plug it dirrectly into the AV cords from the back. This will play on the AV 1 or 2 you have set up.

    I had to get rid of my 6th gen and purchased a 5th gen 80gb Video. It works great!

    Check this forum out regarding the AVIC D-3 in all features. You'll find anything and everything you'll need to know.

    avic
    411.com

    Good Luck man!
     
  15. Aug 6, 2009 at 12:47 PM
    #15
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    Hmmm. my ipod is a 5th gen 80gb also, and the same thing occurs with that..
     
  16. Aug 6, 2009 at 12:50 PM
    #16
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    or maybe my ipods the classic...psh i dunno :confused:
     
  17. Aug 6, 2009 at 2:13 PM
    #17
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    avic411.com - is this site down completely or is there a problem on my end?
     
  18. Aug 6, 2009 at 5:33 PM
    #18
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,512
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    Yay for the AVIC-F series! :p
     
  19. Aug 6, 2009 at 8:10 PM
    #19
    MyToyTaco

    MyToyTaco [OP] ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    well i got an ipod AV cable from a friend that works @ AT&T, and threw it in...

    [​IMG]

    I now have 2 ipod cables running into my glove box instead of one, but at least i can watch video now :)
     
  20. Aug 10, 2009 at 11:18 AM
    #20
    ruler

    ruler Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Member:
    #4503
    Messages:
    2,003
    Gender:
    Male
    SoCal - Los Angeles - SGV
    Vehicle:
    08 Tacoma, TRD Sport, DC 4x4
    Fox Extended Travel Coilovers 2.5 (front), Fox 2.0 shocks (rear),Total Chaos UCA's, AllPro Expedition leaf pack, AllPro front plate style bumper,BHLM, GrillCraft MX series Grill, ATX Thug 17inch rims, Toyo Open Country MT (295,70,17), TRD CAI,Rear smoked LED tail lights, slimcubby HID Head Lights (50w 1200k), ADVMonster 60 Series 3600 Lumen LED Off Road Lights , Pioneer Avic-F700bt (navigation,head unit)
    so there is currently no cable that works with the IPHONE on the AVIC series head units ?

     
To Top