1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

tire pressure light is on after new tires??

Discussion in 'Wheels & Tires' started by toyotadude5, Dec 6, 2009.

  1. Dec 6, 2009 at 3:03 PM
    #1
    toyotadude5

    toyotadude5 [OP] Breazeale- Pronounced Brazil

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24812
    Messages:
    1,991
    Gender:
    Male
    First Name:
    chris
    Flagstaff, az
    Vehicle:
    2006 Subaru wrx sti (white)
    i lifted my truck and got new bigger tires put on. Is it normal for the tpms light to be on all the time now??
     
  2. Dec 6, 2009 at 3:04 PM
    #2
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,862
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    No, unless the sensors were removed
     
  3. Dec 6, 2009 at 3:05 PM
    #3
    senor taco

    senor taco ROLLIN ON RUST

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Member:
    #12330
    Messages:
    2,335
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Monterey Bay, Ca
    Vehicle:
    O7 Tacoma PreRunner SR5
    17in fj cruiser wheels satoshi grille with devil horns emblem Single in double out 50 series flowmaster with stainless tips Kenwod ddx512 double din touch screen DVD reciver with a single Rockford fosgate 12 in sub with an alpine amp tinted tail and third break light silverstar head and fog lights k&n drop in Billy 5100's on all 4 corners with a 2"AAL
    Are your sensors still in the tire?
     
  4. Dec 6, 2009 at 3:09 PM
    #4
    toyotadude5

    toyotadude5 [OP] Breazeale- Pronounced Brazil

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24812
    Messages:
    1,991
    Gender:
    Male
    First Name:
    chris
    Flagstaff, az
    Vehicle:
    2006 Subaru wrx sti (white)
    sorry im not sure where to look. They are the same stock rims. Where are they located? behind the tire? or on the rim somewhere?
     
  5. Dec 6, 2009 at 3:11 PM
    #5
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    They are on the rim- If your valve stem is metal then they are still there. If they are not- I'd be REALLY pissed.

    Do you know what they pumped the new tires up to and have you tried the reset button yet??
     
  6. Dec 6, 2009 at 3:16 PM
    #6
    toyotadude5

    toyotadude5 [OP] Breazeale- Pronounced Brazil

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24812
    Messages:
    1,991
    Gender:
    Male
    First Name:
    chris
    Flagstaff, az
    Vehicle:
    2006 Subaru wrx sti (white)
    i just checked the rims, and they still have the metal stems coming out of rims. Im not sure what tire pressure they pumped it up to. And where is the reset button?
     
  7. Dec 6, 2009 at 3:21 PM
    #7
    senor taco

    senor taco ROLLIN ON RUST

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Member:
    #12330
    Messages:
    2,335
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Monterey Bay, Ca
    Vehicle:
    O7 Tacoma PreRunner SR5
    17in fj cruiser wheels satoshi grille with devil horns emblem Single in double out 50 series flowmaster with stainless tips Kenwod ddx512 double din touch screen DVD reciver with a single Rockford fosgate 12 in sub with an alpine amp tinted tail and third break light silverstar head and fog lights k&n drop in Billy 5100's on all 4 corners with a 2"AAL
    By the gas pedal area. Also check the tire pressure in the spare.
     
  8. Dec 6, 2009 at 3:22 PM
    #8
    rick

    rick `

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Member:
    #993
    Messages:
    2,489
    Gender:
    Male
  9. Dec 6, 2009 at 3:22 PM
    #9
    08ruggedtrail

    08ruggedtrail Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Member:
    #13289
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    First Name:
    shannon
    south carolina
    Vehicle:
    1991 v6 4x4
    lifted
    under your dash on the drivers side. its a small button
     
  10. Dec 6, 2009 at 3:28 PM
    #10
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    If the light blinks for a minute then goes solid then they broke one of your sensors. If it just stays on solid from startup, air pressure is off. DON'T RESET the air pressure!!! Adjust it you your desired psi and if it's still on, reset it.
     
  11. Dec 6, 2009 at 3:30 PM
    #11
    toyotadude5

    toyotadude5 [OP] Breazeale- Pronounced Brazil

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24812
    Messages:
    1,991
    Gender:
    Male
    First Name:
    chris
    Flagstaff, az
    Vehicle:
    2006 Subaru wrx sti (white)
    ok pretty sure it doesnt blink. It just stays on from startup
     
  12. Dec 6, 2009 at 3:39 PM
    #12
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    If it doesn't blink, figure out what proper pressure for your tires is and set it at that. If it still stays on, reset the sensors
    via the reset button under the steering column
     
  13. Dec 6, 2009 at 3:46 PM
    #13
    newfie8

    newfie8 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Member:
    #14512
    Messages:
    246
    Gender:
    Male
    newfoundland
    Vehicle:
    09 tacoma
    Tinted windows all around. Fog lights. Intermittent wiper switch. Skid plate. Extra D rings. Grillcraft. Color matched grill. Hella 500ff HID behind grillcraft. Rcbs204 Lighting. 5100's up front. 265/75/16 Duratracs.Firestone riderites. Bora Wheel spacers. Tinted tails. De badged. Blacked out rims.
    Worst case scenario the guy who changed over your tires damaged the sensors in the process! Happened to a friend of mine and the garage had to buy him a new one.
     
  14. Dec 6, 2009 at 3:49 PM
    #14
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    They broke mine too when I got my mojaves and km2s put on. They broke 3/5 sensors. They replaced them all too but it was a pita. If it doesn't blink tho, all sensors are functioning properly and it's just a matter of adjusting pressure
     
  15. Dec 6, 2009 at 5:54 PM
    #15
    Tdup

    Tdup Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Member:
    #26757
    Messages:
    89
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Columbia, SC
    2.5 in. Ready Lift, 265/75/16 Cooper STTs, 18% tint, USA Spec iPod interface, Wet Okole seat covers, Husky mats, Rear Suspension TSB, Black Cam-Locker toolbox, Secondary air filter removed-AFE prodryS, 55w 5000K HID Headlights, 35w 4500K HID Foglights, Int. Wiper Mod.
    this same thing happened to mine, your spare pressure has to be within like 7psi of all your other tires (ex. i run cooper discoverer stt @ 40psi, my spare was @32, so it threw the tpm) just run your spare up to about what you have in all 4 tires and you should be fine
     
  16. Dec 28, 2009 at 9:51 PM
    #16
    SkyHighTacoma

    SkyHighTacoma Josh

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Member:
    #21054
    Messages:
    1,292
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Brazoria County Texas
    Vehicle:
    15 DCSB SR5 MGM
    My TPMS light is on, and it blinks for a lil bit and then it goes solid. So im guessing there broke? I still have the stock rims and tires, but one of my tires have a leak and got really low once. So if I hit a big bump with it like that im sure it could have damaged one?
     
  17. Dec 29, 2009 at 6:04 AM
    #17
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    Yeah...If it's blinking you have a broken sensor-A bump could have done it.
     
  18. Dec 29, 2009 at 7:38 AM
    #18
    Tdup

    Tdup Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Member:
    #26757
    Messages:
    89
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Columbia, SC
    2.5 in. Ready Lift, 265/75/16 Cooper STTs, 18% tint, USA Spec iPod interface, Wet Okole seat covers, Husky mats, Rear Suspension TSB, Black Cam-Locker toolbox, Secondary air filter removed-AFE prodryS, 55w 5000K HID Headlights, 35w 4500K HID Foglights, Int. Wiper Mod.
    doubt if its broken because mine blinked and as soon as i got all tires to about the same psi it went away, check tire pressure in your tires. if there stock you should run them all (including spare) @ 32psi once you have that reset the light and see what happens, if it still blinks broken sensor, if it goes off your good to go.
     
  19. Dec 29, 2009 at 8:26 AM
    #19
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    Blinking = Broken/non comunicative sensor- That's the way the system works. If you reset the system and it really was blinking you may have gotten the sensor to read again...or maybe you just thought it was blinking??
     
  20. Dec 29, 2009 at 4:52 PM
    #20
    Tdup

    Tdup Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Member:
    #26757
    Messages:
    89
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Columbia, SC
    2.5 in. Ready Lift, 265/75/16 Cooper STTs, 18% tint, USA Spec iPod interface, Wet Okole seat covers, Husky mats, Rear Suspension TSB, Black Cam-Locker toolbox, Secondary air filter removed-AFE prodryS, 55w 5000K HID Headlights, 35w 4500K HID Foglights, Int. Wiper Mod.
    blinking=broken, and your right there but blinking and going solid means pressure in one or more of the tires is not right, and if that is corrected the light will go off, and checking this and resetting the light is completly free so it wouldn't hurt Josh to check everyting before replacing something that may not be broken.
     
To Top