1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Tire Pressure light?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by csmooth, Sep 14, 2009.

  1. Sep 14, 2009 at 9:30 PM
    #1
    csmooth

    csmooth [OP] Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Member:
    #17218
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Greensboro NC
    Vehicle:
    06 double cab 4x4 trd
    lights and grill rt now
    just wondering if anyone knows y my tire pressure light would be on, when my tire pressure is fine?
     
  2. Sep 14, 2009 at 9:31 PM
    #2
    jdkeller

    jdkeller How many words can be fit in this s

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Member:
    #11040
    Messages:
    12,983
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    Inland Empire, Ca
    Vehicle:
    2008 Tacoma Prerunner TRD Offroad
    Dome light LED, 6000k HID Headlights and fogs, Grillcraft black mesh, rear 5100's, Total Chaos UCA's, 285/75/16 BFG KM2's, Spidertrax spacers, Blacked out emblems, cb,kenwood tm270 ham radio, All Pro 3" leaf pack, Fox 2.0 coilovers, Revenge Fab Sliders, u bolt flip kit, Pioneer avh4200, bed bar with light and antenna, Wet Okoles, Weathertech Mats, Wet Okole Armrests, Rear KR Fab bumper, bed mat, N-Fab spare tire carrier with full size spare on 16" TRD rim, Bedlinered flares and grille. Camburg Spindles, All Pro front fenders.
    Did you check with a guage? If so, try pressing the rest button under the steering wheel.
     
  3. Sep 14, 2009 at 9:33 PM
    #3
    ilovetacos

    ilovetacos Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Member:
    #4464
    Messages:
    2,316
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gavin
    Sacramento/Woodland
    Vehicle:
    2006 TRD Sport 4x4 DC
    Sold!
    Check your spare.
     
  4. Sep 14, 2009 at 9:44 PM
    #4
    csmooth

    csmooth [OP] Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Member:
    #17218
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Greensboro NC
    Vehicle:
    06 double cab 4x4 trd
    lights and grill rt now
    reset button didnt work.

    The sensors go to the spare too?
     
  5. Sep 14, 2009 at 9:51 PM
    #5
    MotoTacoma

    MotoTacoma Adrenaline Addict

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Member:
    #12653
    Messages:
    1,047
    Gender:
    Male
    Pencilveineeya
    Vehicle:
    14 tundra crewmax trd
    tacoma sold 11/13/13 Not much on Tundra yet, just Husky Weatherbeaters front and back
    i know we have problems with our vehicles at work (fords), the sensors are on a strap 180 degrees away from the valve stem, and sometimes they spin, changing the angle, and it offsets the reading.. but i don't know how our taco's are..
     
  6. Sep 14, 2009 at 9:55 PM
    #6
    ilovetacos

    ilovetacos Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Member:
    #4464
    Messages:
    2,316
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gavin
    Sacramento/Woodland
    Vehicle:
    2006 TRD Sport 4x4 DC
    Sold!
    Yep, happened to mine. After 2.5 yrs of ownership I decided to check the spare and it was under 20lbs.
     
  7. Sep 14, 2009 at 10:30 PM
    #7
    csmooth

    csmooth [OP] Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Member:
    #17218
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Greensboro NC
    Vehicle:
    06 double cab 4x4 trd
    lights and grill rt now
    yeah ill chk my spare then lol thx
     
  8. Sep 15, 2009 at 4:28 AM
    #8
    bobder41

    bobder41 Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Member:
    #15068
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    GA
    Vehicle:
    09 Prerunner LB
    09 and newer do not have the spare sensor for the light
     
  9. Sep 15, 2009 at 5:53 AM
    #9
    tanktodd

    tanktodd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Member:
    #10823
    Messages:
    599
    Gender:
    Male
    First Name:
    Todd
    back on the right side of the bay, Ala
    Vehicle:
    08 Prerunner w/TRD Sport Pkg
    Limo tint in back w/ 20% on doors. Removed all badges. Stereo headunit, all new door speakers, 2 amps, and 10' sub...so far Black bullbar MotoMetals and 285/70/17 Duratracs. 3" OME springs in front and aal in back with tsb springs Black UWS tool box 5100's all around Plasti-dipped evo front end Fog light anytime mod OEM steps (for sale) HID fogs 55w 3000k HID heads 35 w 6000k "Cool white" dome & map lights
    It probably is the spare..had the problem last week and went to a dealer cause i was out of town and the spare does have the sensor and it was low. They told me if the spare got 6 psi below the rest the light would come on.
     
  10. Sep 15, 2009 at 6:41 AM
    #10
    doakes

    doakes Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Member:
    #22541
    Messages:
    63
    Gender:
    Male
    The spare tire has to be within a specified amount of pressure along with the other four. I think it's 5lbs.
     
To Top