1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

TPS sensor question.

Discussion in 'Wheels & Tires' started by Gasitman, Apr 29, 2012.

  1. Apr 29, 2012 at 10:35 PM
    #1
    Gasitman

    Gasitman [OP] Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77899
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    Gig Harbor, WA
    OK, so I just traded in 2 vehicles for my new Tacoma, one of which was a scion Xb. I have some aftermarket wheels and tires that were on it. I am going to buy a 3" lift and get an additional set of wheels and tires. Anyone know if the TPS sensors from the scion will work on the Tacoma? Does Toyota use all the same sensors?
     
  2. Apr 30, 2012 at 3:13 AM
    #2
    Gabe911

    Gabe911 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Member:
    #70850
    Messages:
    251
    Gender:
    Male
    FLORIDA
    Vehicle:
    10 PreRunner MGM
    Debadged, Rear TSB, Blue LED dome and Bright White Map Lights, Hard Top Tonneau Cover, OME885 coils (no top plate spacers)OME shocks and struts, 1.5" AAL for TSB Rear,285/70/17 Trail Grapplers, 17x9 XD Addicts with 4.5 bs, Black 4" exhaust tip, Bed pocket lights, rear diff breather Mod
    They should be programmable....but I do not know if they will fit.
     
  3. Apr 30, 2012 at 5:24 AM
    #3
    DevL

    DevL Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Member:
    #31952
    Messages:
    1,923
    Gender:
    Male
    Not 100% sure but thought only one set of tpms sensors could be memorised by your truck at a time. Which means you are better off swapping in your current Tacoma sensors to custom wheels
    . That is what I did. My factory wheels/ tires just have rubber valve stems.
     
  4. Apr 30, 2012 at 5:55 AM
    #4
    Simon's Mom

    Simon's Mom Wag More Bark Less

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Member:
    #1297
    Messages:
    9,320
    Gender:
    Female
    First Name:
    Judy or Jude :)
    SBurl Vermont
    Vehicle:
    13 TRD OR DC MGM
    Stock for now
    x2
    Only 5 spots in the TPMS ECU for sensor codes. (Toyota use to put them in the spare).
     
  5. Apr 30, 2012 at 7:53 AM
    #5
    Bryan139

    Bryan139 I have a spectacular aura

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Member:
    #8746
    Messages:
    546
    Gender:
    Male
    NJ
    Vehicle:
    '09 Sport
    I cut some wires here. Added some wires there.
    If you're concerned about fit you could always band them to the inside of the rim. Weather or not you can program them is a different story.
     
To Top