1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Tranny capacity ?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Pol500, May 22, 2011.

  1. May 22, 2011 at 8:26 PM
    #1
    Pol500

    Pol500 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50180
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Duluth, MN
    Vehicle:
    03 TRD DC 4x4
    Deck plate, grey-wire, blue plug, alarm mod, clear corners, moved/painted badges, color matched grill, topper, 5100s, wheelers 5 leaf + 1.5 aal , OME coils, All-Pro rear bumper, Methods w/ 32's, converted HID Hellas, supercharger
    Anyone else have this problem? I drained my tranny and added the recommended 2.1 qts. But when I check it on the dipstick it's never in the right place. When the motors cold it shows theres to much fluid when its hot it shows theres not enough. I just pulled the plug not the whole pan. What should I do?
     
  2. May 23, 2011 at 1:20 PM
    #2
    Pol500

    Pol500 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50180
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Duluth, MN
    Vehicle:
    03 TRD DC 4x4
    Deck plate, grey-wire, blue plug, alarm mod, clear corners, moved/painted badges, color matched grill, topper, 5100s, wheelers 5 leaf + 1.5 aal , OME coils, All-Pro rear bumper, Methods w/ 32's, converted HID Hellas, supercharger
    Well yeah i know how to check a tranny, get it warm run through all the gears slowly and then check it with the engine still running and when i check it it says its low even though i added the correct amount. Should i just leave it?
     
  3. May 27, 2011 at 12:56 PM
    #3
    bicklebok

    bicklebok Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Member:
    #57154
    Messages:
    215
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ronnie
    Montgomery, AL
    Vehicle:
    2000 Xtra Cab 4x4 SR5
    Did you ever get your problem resolved?
     
  4. May 27, 2011 at 2:39 PM
    #4
    shitroc

    shitroc Master of War

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Member:
    #24315
    Messages:
    1,406
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ant
    New Brunswick, Canada
    Vehicle:
    2002 Tacoma TRD 4X4
    Listed in sig.......
    Check fluid when engine is warm not running,add only recommended amount
     
  5. May 28, 2011 at 7:54 AM
    #5
    Pol500

    Pol500 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50180
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Duluth, MN
    Vehicle:
    03 TRD DC 4x4
    Deck plate, grey-wire, blue plug, alarm mod, clear corners, moved/painted badges, color matched grill, topper, 5100s, wheelers 5 leaf + 1.5 aal , OME coils, All-Pro rear bumper, Methods w/ 32's, converted HID Hellas, supercharger
    Sort of. I found on here in a couple places that the manuals wrong and everyone's adding around 4 qts. So I'm still not sure what's right.
     
  6. May 28, 2011 at 8:00 PM
    #6
    Catcrazed

    Catcrazed Save a horse ride a Railroader

    Joined:
    May 12, 2011
    Member:
    #56529
    Messages:
    884
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryan
    NW Oregon
    Vehicle:
    91 Flatbed 3.4
    91 Toy flatbed,4.88's ARB,285's,3.4 V-6 Swap
    Man the same thing happened to me the Toyota parts guy told me 2.6 for a drain and fill ended up more like 4.6 and I had to drive the truck a lil like that aka low. But I haven't herd anybody using more than 5 so that's what I'm gunna buy next time.
     
To Top