1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Trouble installing rear shocks

Discussion in 'Suspension' started by west32, Apr 26, 2010.

  1. Apr 26, 2010 at 11:57 AM
    #1
    west32

    west32 [OP] Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Member:
    #35666
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    mississippi
    Vehicle:
    06 prerunner
    blacked out headlights, smoked taillights,
    Alright guys I know I am missing something obvious here. I installed my new rear 5100 shocks but when i go to tighten the top lock nut the shock spins. What am I missing and no I do not have the original shocks and components. Was I suppose to use anything else that was not included with the shocks ? Any help is appreciated.
     
  2. Apr 26, 2010 at 11:58 AM
    #2
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    The bolt that comes out of the top mount has an allen key notch. Use an alley key to hold it straight, then use a monkey wrench to tighten the nut ;)
     
  3. Apr 26, 2010 at 12:13 PM
    #3
    west32

    west32 [OP] Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Member:
    #35666
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    mississippi
    Vehicle:
    06 prerunner
    blacked out headlights, smoked taillights,
    wow, that couldn't be simpler thanks :)
     
To Top