1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Trouble starting all of a sudden

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by josh.., Sep 23, 2009.

  1. Sep 23, 2009 at 8:48 AM
    #1
    josh..

    josh.. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18151
    Messages:
    56
    Gender:
    Male
    Sarasota, Florida
    Vehicle:
    '02 SR5 V6 4x4 Double Cab
    K&N drop-in air filter, body lift.
    Go out this morning, go to start it, same as every morning. Turn the key nothing happens whatsoever. Fuel pump comes on, but no sound from the starter. The lights in the dash are all on, radio is on, ac is on, seems normal as usual, it just isn't starting. I messed with the battery terminals making sure they were tight and the negative was a bit loose, but I tightened it and still no go. I have never had a problem with the truck before today, and this is something that is completely confusing me.
     
  2. Sep 23, 2009 at 9:55 AM
    #2
    Scott41984

    Scott41984 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Member:
    #15448
    Messages:
    71
    Gender:
    Male
    Birmingham, AL
    Vehicle:
    00 TRD Prerunner V6
    If you hear one click it is the starter
     
  3. Sep 23, 2009 at 10:33 AM
    #3
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,195
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Could be the battery.
     
  4. Sep 23, 2009 at 11:58 AM
    #4
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Pull the terminals off the battery and clean them up good. Put them back on and try again.

    I'd start looking at the battery first and foremost. I had a similar situation with my 96.....and it was the battery.

    After that....you could tap on the side of the starter and see if that helps.
     
To Top