1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Troubleshooting help needed

Discussion in 'Audio & Video' started by StZu, Nov 9, 2012.

  1. Nov 9, 2012 at 6:49 AM
    #1
    StZu

    StZu [OP] Where the White Women At?

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Member:
    #28795
    Messages:
    1,164
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Dallas Texas
    Vehicle:
    08 Prerunner Texas Edition
    OK here is my problem:
    When driving down the road, listening to the radio my front speakers cut out intermittently. Sometimes its the right side, sometimes it is the left side.
    Now here is the twist, when playing the ipod or the cd player, I do not get the cut out that I am having with my radio.
    Any suggestions?
    Alpine head unit
     
  2. Nov 9, 2012 at 11:52 AM
    #2
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    12,247
    Gender:
    Male
    The tuner in the head unit may be going out. Is that all you have is a head unit? Do you have any aftermarket amps/speakers or anything else?
     
  3. Nov 9, 2012 at 6:13 PM
    #3
    brian

    brian Another Traitor

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Member:
    #16011
    Messages:
    7,566
    Gender:
    Male
    Roseville, CA
    Vehicle:
    2008 F-350 Powerstroke
    Somethings wrong with you radio. Troubleshooting 101 and you've eliminated the other possibilities real quick.
     
  4. Nov 11, 2012 at 5:04 PM
    #4
    kurtw

    kurtw Active Member

    Joined:
    Sep 26, 2012
    Member:
    #87786
    Messages:
    29
    Gender:
    Male
    Georgetown, TX
    Vehicle:
    07 PreRunner Double Cab TRD Sport
    Is there a remote input jack on the back of the deck? Usually looks like a headphone jack or a little smaller version of one. Check to make sure it's clean - blow it out with canned air. Otherwise, it's probably a bad tuner - not uncommon in Pioneer, Sony, and JVC radios if you have one of those. Back in the day when I did car audio install (many moons ago) we had a running count of Pioneer and Sonys that were bad out of the box.
     
  5. Nov 11, 2012 at 7:37 PM
    #5
    StZu

    StZu [OP] Where the White Women At?

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Member:
    #28795
    Messages:
    1,164
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Dallas Texas
    Vehicle:
    08 Prerunner Texas Edition
    I have aftermarket speakers and a boss subwoofer under the pass seat. I dont think it is a connection problem with the speakers/sub.
    Kurt it is an alpine about 2 years old.
    I was told by someone it may be my antenna is loose? Could this make my radio cut speakers out?
     
  6. Nov 16, 2012 at 8:28 PM
    #6
    Ronn

    Ronn Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44253
    Messages:
    207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Northern Ontario
    Vehicle:
    2007 DCLB 4x4 SR5
    Westin bullbar, KC slimlites, Mini D2S headlight retrofit, 5100 front @ 1.75 and 5100 rear, Wheelers HD leaf pack
    Normally you'll get static... sounds like a problem with the deck. It isn't a wiring problem if it's not doing it while playing the ipod.
     
  7. Nov 17, 2012 at 7:00 AM
    #7
    StZu

    StZu [OP] Where the White Women At?

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Member:
    #28795
    Messages:
    1,164
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Dallas Texas
    Vehicle:
    08 Prerunner Texas Edition
    I guess its time for a new head unit
     
To Top