1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Truck won't start

Discussion in 'Technical Chat' started by Tmanspd123, Jun 8, 2012.

  1. Jun 8, 2012 at 1:28 PM
    #1
    Tmanspd123

    Tmanspd123 [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2012
    Member:
    #76744
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Louisiana
    Vehicle:
    95 Tacoma SR5 4x4
    I have a 95 Toyota with the 3.0 V6 that won't start. When I turn the key it just makes a clicking noise and does nothing. Checked all connections that I know of and battery is good. It doesn't make a content click just one click when key is first turned. I'm assuming I just need to go ahead and change the starter but wanted to see of any of y'all had any ideas or things to check before I change the starter. Thanks for any input.
     
  2. Jun 8, 2012 at 2:17 PM
    #2
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,688
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    Id you pull the starter most auto part stores will test it for you
     
  3. Jun 8, 2012 at 4:27 PM
    #3
    Tmanspd123

    Tmanspd123 [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2012
    Member:
    #76744
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Louisiana
    Vehicle:
    95 Tacoma SR5 4x4
    Thanks for the replies but I've figured it out. I was about to pull the starter and decided to check the wires and relays again. I pulled the tape off the main wire going into the fuse box under the good and noticed it was corroded around a connection. I cut the corrosion off add a fresh wire and started up perfect. I would've been pissed of I woulda changed the starter or even pulled it off and that not be the problem. Thanks again
     
  4. Jun 8, 2012 at 4:27 PM
    #4
    Tmanspd123

    Tmanspd123 [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2012
    Member:
    #76744
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trey
    Louisiana
    Vehicle:
    95 Tacoma SR5 4x4
  5. Jun 8, 2012 at 4:55 PM
    #5
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,688
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    Glad you found the problem and it was a free fix
     

Products Discussed in

To Top