1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

UCON EMS problems

Discussion in 'Underdog Racing Development' started by Boomerams, Jan 30, 2013.

  1. Jan 30, 2013 at 6:25 PM
    #1
    Boomerams

    Boomerams [OP] Member

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Member:
    #96502
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 Tacoma 4.0 Base
    TRD Supercharger K&N CAI APR 7th Injector URD 2.82 Pully UCON EMS Kit DTLT and DT y-pipe Flowmaster 10 series Full Windows 8 Carputer with system :)
    Alright fellow forum goers have a little problem i am hopping i can get some help with. I have been working on the problem the past couple of days so i will first give you the back story to fill you in on how i got to were i am now.

    Bought the UCON EMS system recently and finished installing it a couple of days ago. After i finished installing everything that came with kit i went to fire it up. Everything seemed fine, I let is run for a little bit, then when i was about to leave for my test drive truck was stalling out when put in reverse or drive. Of course the CEL was on so i pulled the codes...p0051, p0300, p0301, p0305.

    I kind of focused more on the misfires at first so i checked some of the ignition system...coils, spark plugs(just put in all new). I even took everything apart again and checked the timing, thought maybe i fudged it up, but it was good. Didn't get to testing the injectors.

    Then i started looking into the p0051 code and found that it could have been the A/F heater relay or possibly the forward 02 sensor (A/F sensor). Checked the relay and it was good. As for the forward o2 sensor i just went ahead and replaced the darn thing....which leads to were i am stuck now.

    After installing the new o2 sensor I went to start the truck and it start the first time. I also noticed the all the misfire codes i pulled were gone but the P0051 code still remained. I went to check if i could change gears......it stalled. I went to start it up again and now it just keeps turning over. If i turn it over for about 5-8 seconds it will start but now it idles high and still cuts out if i put it into any gear.

    ALSO... there might have been 2 gallons of unleaded put in the gas tank. Dont ask how just one word....Wife.

    Any help?
     
  2. Jan 30, 2013 at 6:26 PM
    #2
    NumNutz

    NumNutz One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,777
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    Just gonna say it now. This really isn't the forum to ask these questions. PM gadget directly or ask the members on XR underground. Not too many/any members on this site are running the UCON system.
     
  3. Jan 30, 2013 at 6:28 PM
    #3
    theduck911

    theduck911 Max's Canadian Twin

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Member:
    #45374
    Messages:
    4,274
    Gender:
    Male
    First Name:
    Max
    Northwestern Ontario, Canada
    Vehicle:
    Locked and Geared!
    Seems like this an electronic issue related to the UCON Programming, could have not been installed properly, software wise.

    All I can suggest is to call Gadget @ URD, he'll help you get everything sorted out :cool:
     
  4. Jan 31, 2013 at 4:34 PM
    #4
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    638
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    I asked you to call, but I still have not heard from you.

    Are you going to contact URD Tech Support???

    G
     
  5. Feb 6, 2013 at 4:51 PM
    #5
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    638
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    Still waiting to hear from you so we can give you any needed Tech Support.

    Please contact URD right away.

    G
     
  6. Mar 1, 2013 at 7:19 AM
    #6
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    638
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    Still waiting to hear from you so we can give you any needed Tech Support.

    Please contact URD right away.

    G
     
  7. Jul 10, 2013 at 9:08 PM
    #7
    fnkytrd

    fnkytrd Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Member:
    #78045
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    05 Tacoma 4x4 TRDcharged
    What ever happened to this post? It sucks that this thread pops up every time someone searches URD Ucon EMS. I wonder if this guy was just like 75% of the guys out there and refuse to read the Installation Manual. I wish I jumped on the UCON when it was on sale. I couldn't afford it when my puppy decided to protect my wife from a stray PitBull and needed surgery from the fight. If it wasn't for my dog, my wife would have been in the hospital.
     
  8. Jul 29, 2013 at 1:27 PM
    #8
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    638
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    It appears to be totally bogus.

    Within a few minutes this guy signed up on several different forums and posted the same trash and was never heard from again.

    Your basic hit and run attack.

    G
     
  9. Jul 30, 2013 at 4:04 AM
    #9
    Boomerams

    Boomerams [OP] Member

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Member:
    #96502
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 Tacoma 4.0 Base
    TRD Supercharger K&N CAI APR 7th Injector URD 2.82 Pully UCON EMS Kit DTLT and DT y-pipe Flowmaster 10 series Full Windows 8 Carputer with system :)
    Wrong not trash at all.
     
  10. Jul 30, 2013 at 4:56 AM
    #10
    memario1214

    memario1214 Vivid Illumination Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Member:
    #23628
    Messages:
    13,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    MT recently relocated to Willmar, MN
    Vehicle:
    05 Dub Cab TRD Sport 4x4
    TRD Cold Air Intake, rear cat delete with Aero Turbine 2525, Maglite mount mod, white LED's all around, white gauges w/blue needles, Tinted Tails, Morimoto 32" XBAR LED Bar, Truxedo Lo-Pro QT Tonneau, Pioneer AVIC X-920 BT touchscreen, FX-R Retrofit, LR UCAs, OME 3" Lift w/ Dakar leafs, DTLT Headers, Walbro 255 fuel pump, TRD S/C, Hankook Dynapro ATM tires
    So has the issue been resolved OP? It would appear that Gadget has tried to reach out to you with no effort from your end.
     
  11. Jul 30, 2013 at 7:41 AM
    #11
    NumNutz

    NumNutz One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,777
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    Yea the dude is online right now.

    Hey original poster, please answer Gadget in this thread. This is kind of a black eye for one of the most reliable and trusted vendors on this site.
     
  12. Aug 1, 2013 at 4:51 PM
    #12
    Super Werty

    Super Werty Sleeper 4x4

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8278
    Messages:
    576
    Gender:
    Male
    Arizona
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    air and fuel
    HUH? You do realize all grades(87,89,91,93) of gas are unleaded right?

    Or did you mean she put in diesel or some other type of fuel?

    I call BS as well. If someone was really having all this trouble they would have to have the IQ of a 2x4 to not call URD.:p

    UCON EMS is awesome, Gadget and his tech support are second to none!
     
  13. Aug 1, 2013 at 4:54 PM
    #13
    Konaborne

    Konaborne Pineapples on pizza Hawaiian does not it make.

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Member:
    #46536
    Messages:
    31,932
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Kealakekua, Hawaii
    Vehicle:
    Lifted 00 TRD Off-Road
    fox extended travel remote resivoir coilovers, 14" eibach 600lb coils, All Pro tubular chromoly 1" uniball upper control arms, All Pro expedition leaf packs, 10" bilstein 5150 piggyback reservoir shocks 265/75r16 Goodyear wrangler MT/R kevlars wrapped around 16" Helo 791 gloss black, Mini H1 retrofits with 6000k bulbs, 18" magnaflow w/custom exhaust reroute various decals, Sockmonkey retro hood stripes
    because of course you'd wait 7 months before trying to get something fixed.....
     
  14. Aug 2, 2013 at 7:13 AM
    #14
    Boomerams

    Boomerams [OP] Member

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Member:
    #96502
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 Tacoma 4.0 Base
    TRD Supercharger K&N CAI APR 7th Injector URD 2.82 Pully UCON EMS Kit DTLT and DT y-pipe Flowmaster 10 series Full Windows 8 Carputer with system :)
    Actually smartass yes u would considering a deployment is 7 months.........

    As for the problem in the first post......everyone who posted seems to know everything so all u fuckers can get together and brainstorm and shit out the answer yourselves.

    I mean I have the intelligence of a 2x4 so how could I answer a simple question. I have no brain therefore no memory.

    OUT!!!
     
  15. Aug 2, 2013 at 1:14 PM
    #15
    Super Werty

    Super Werty Sleeper 4x4

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8278
    Messages:
    576
    Gender:
    Male
    Arizona
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    air and fuel
    So whats the point of asking a question online if you dont intend on following up for 7 more months? I think you need to understand where we are coming from.

    You say something is wrong and then disappear. How are we supposed to know you're out serving? When someone does that, it looks like they are trash talking the product.
     
  16. Aug 2, 2013 at 2:51 PM
    #16
    Brunes

    Brunes abides. Staff Member

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,801
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    Big Easy, USA
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit Upcoming: ATO Gas Tank Skid and Sliders w/ kickout. ATO Shackle Flip Kit. Down the line: Front/Rear ARB Lockers w/ OBA. 4.56 Gears
    It sounds like you are outta here any ways...but hissy fits like this are lame. You show up, drop accusations about a system that has proven results and then bail out...Of course it sounds like you are just trying to make trouble.

    Simple question for you to answer: Did the problem get fixed, just go away on it's own, still going, or did you uninstall the UCON?
     
  17. Aug 17, 2013 at 5:54 PM
    #17
    fnkytrd

    fnkytrd Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Member:
    #78045
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    05 Tacoma 4x4 TRDcharged
    Hey Boomerams... I'll buy your UCON-EMS since your not using it...
     
To Top