1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

URGENT! MAF Cal. and Check Engine Light

Discussion in 'Performance and Tuning' started by NumNutz, Feb 19, 2009.

  1. Feb 19, 2009 at 6:34 PM
    #21
    roxspin72

    roxspin72 Enjoying my addiction

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Member:
    #4659
    Messages:
    1,831
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    Speedway Blue, TRD, 4X4,
    Oh Yeah!!!
    I never disconnected when I did my URD MAF Cali. But it was plug and play.

    socolax91, did you solder yours or was it P&P. If Soldered, you might have to check your work on the wiring harness...
     
  2. Feb 19, 2009 at 6:46 PM
    #22
    tacoholic

    tacoholic 09 but I drive a 012 Expedition...

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Member:
    #12480
    Messages:
    4,072
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff...I'm pretty sure
    East Bay, CA
    Vehicle:
    Quite possibly, someday...
    Ohhh!!! disconnect the battery...heh, I'm retarded.
     
  3. Feb 19, 2009 at 6:52 PM
    #23
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    So you are saying that I might be getting an engine code because the map is incorrect?
     
  4. Feb 19, 2009 at 7:04 PM
    #24
    roxspin72

    roxspin72 Enjoying my addiction

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Member:
    #4659
    Messages:
    1,831
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    Speedway Blue, TRD, 4X4,
    Oh Yeah!!!

    Could be, or could be your connections upon install. URD is pretty good about their products. If you ordered it pretuned, then I would think it's your connections.

    I went through a whole day of process of elimination and all with my APR setup. You just got to eliminate all probable causes til you find the culprate.
     
  5. Feb 19, 2009 at 7:06 PM
    #25
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    I'm about 90% sure my connections are correct but there is always that chance.
     
  6. Feb 20, 2009 at 12:34 PM
    #26
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    Gadget Came!!!!! HE IS THE MAN!!! Thank you sooo much!!!!

    It was my fault. URD did perfect. I wired it up wrong. After looking at the same ECU for 2 hours everything just looks right lol. Gadget came and fixed the problem in 20 mins.

    Thanks a lot. URD ROCKS!!!
     
  7. Feb 20, 2009 at 12:49 PM
    #27
    gtz85350

    gtz85350 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Member:
    #10026
    Messages:
    127
    Yuma Arizona
    Vehicle:
    08 SR5 sport
    how does it ride with it on?? big difference?
     
  8. Feb 20, 2009 at 12:52 PM
    #28
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    Check my build in a little bit and I will have everything updated. Also a 0-60 video!!!!
     
  9. Feb 20, 2009 at 1:07 PM
    #29
    roxspin72

    roxspin72 Enjoying my addiction

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Member:
    #4659
    Messages:
    1,831
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    Speedway Blue, TRD, 4X4,
    Oh Yeah!!!
    Gadget is the Man...
     
  10. May 22, 2009 at 10:32 PM
    #30
    SMG26

    SMG26 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Member:
    #8786
    Messages:
    186
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Woodstock,GA
    Vehicle:
    06 Prerunner TRD Offroad
    Injen CAI, JBA exhaust pipes 2.5" w/magnaflow muffler, Doug Thorley Long tube headers, URD MAF CAL and O2 sim,Access roll up cover, AVS Wind deflectors, coverking seatcovers, grillcraft upper/lower grille, Halo projectors w/6000k HID and pop lock on tailgate.
    I just ordered a maf cal from urd. I was wondering what type watt of soldering iron is recommended and what type of flux solder. Also are most of the connections splicing or tapping into the wires.
     
  11. May 23, 2009 at 5:05 PM
    #31
    pumo420

    pumo420 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4537
    Messages:
    83
    florida
    Vehicle:
    07 Prerunner Sr5 Debadged
    silver star headlights, optima yellow top battery, 2X10 mtx thunder 4500 speakers, kicker kx 400 amp, pioneer headunit, injen air intake, flowmaster dual exhaust, doug thorley long tube headers. waiting to put on urd maf caliberater, urd o2 senser, urd supercharger and 7th injector setup.i Fell
    i just used one of those soldering guns from home deput and some electric solder. and i got this flux called lenex sterling that worked prtty good. there two wires that you gotta splice and the rest are just tapping into.
     
To Top